​Daniil Medvedev, care a pierdut cu o săptămână în urmă în ultimul act al turneului de la 's-Hertogenbosch, a fost învins de Hubert Hurkacz, duminică, în finala competiției de la Halle (ATP 500).

Daniil MedvedevFoto: Sander KONING / AFP / Profimedia

Polonezul aflat pe locul 12 ATP (al cincilea favorit) s-a impus după doar 63 de minute de joc în fața liderului ierarhiei mondiale, scor 6-1, 6-4.

Pe parcursul turneului, Hubert Hurkacz a mai trecut de Maxime Cressy (63 ATP), Ugo Humbert (50 ATP), Felix Auger-Aliassime (9 ATP) și Nick Kyrgios (65 ATP).

„E greu să joci împotriva lui, dar lucrurile au funcționat pentru mine foarte bine la început. Sunt fericit, e primul trofeu în 2022, mă bucur enorm că am câștigat pe iarbă. În plus, e primul trofeu de 500 de puncte. Îmi dă încredere înainte de Wimbledon, abia aștept să joc și la Londra” - Hubert Hurkacz, la finalul partidei.

De știut:

  • Medvedev rămâne astfel cu 13 titluri în palmares. Aceasta a fost a 12-a finală pierdută de rusul în vârstă de 26 de ani. După ce a câștigat turneul de la US Open, Daniil a pierdut în ultimul act la Indian Wells (vs Grigor Dimitrov), Paris (vs Novak Djokovic), Turneul Campionilor (vs Alexander Zverev), Australian Open (vs Rafael Nadal), `s-Hertogenbosch (vs Tim van Rijthoven) și Halle (vs Hubert Hurkacz).
  • Grație triumului din Germania, Hubert va urca pe locul 10 în clasamentul ATP.
  • Hurkacz a mai câștigat alte patru titluri în carieră: Winston-Salem (2019), Delray Beach, Miami Masters și Metz (2021).