​Dominic Thiem a anunțat că nu va juca la Wimbledon, dar fostul campion de la US Open nu va sta departe de terenul de tenis deoarece a obținut un wildcard pentru turneul challenger de la Salzburg.

Dominic ThiemFoto: Thibault Camus / AP - The Associated Press / Profimedia

În vârstă de 28 de ani, Thiem și-a făcut mult așteptata revenire după o accidentare la încheietura mâinii la sfârșitul lunii martie, dar a pierdut toate meciurile disputate (7).

După ce a fost învins de Hugo Dellien în primul tur de la Roland Garros, Thiem a dezvăluit că ar putea reveni în circuitul Challenger. Turneul de la Salzburg începe pe 3 iulie, în a doua săptămână de la Wimbledon.

„Trebuie să accept situația și chiar dacă a fost o înfrângere foarte dureroasă acum, săptămână după săptămână, tot nu este nimic neașteptat. Dacă aș fi câștigat multe meciuri sau orice altceva, ar fi fost o mare surpriză. Așa că este dureros, sunt foarte dezamăgit, dar merg mai departe.

Da, cu siguranță mă gândesc să mă întorc acum la nivelul Challenger pentru poate unul sau două turnee. Bineînțeles că o victorie ar ajuta foarte mult, dar dacă sunt sincer cu mine însumi, în toate meciurile pe care le-am jucat am fost, în continuare, destul de departe de acest obiectiv”, a declarat Thiem după înfrângerea de la Roland Garros.

Dominic Thiem speră să își regăsească jocul la Salzburg

Primul obiectiv al lui Thiem la Salzburg va fi să pună capăt seriei de înfrângeri. După această competiție, Thiem plănuiește să joace în turneele ATP pe zgură de la Gstaad, Bastad și Kitzbuhel.

„Bineînțeles că suntem fericiți că Dominic vine la noi. Îl vom pregăti cât mai bine posibil - în măsura în care este în posibilitățile noastre, și îi dorim să câștige și turneul.

Practic, el se antrenează ca un nebun pe zgură. Sperăm să ajungă cât mai departe și îi ținem pumnii - nu doar pentru noi ca turneu, ci, bineînțeles, în general, pentru a-și stabiliza din nou jocul” a declarat directorul turneului de la Salzburg, Günter Schwarzl.