WTA a anunțat că nu va acorda puncte în clasament la Wimbledon, după ce organizatorii de la All England Club au interzis participarea sportivilor din Rusia și Belarus, iar Naomi Osaka a hotărât să nu participe la Grand Slamul londonez.​

Naomi OsakaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astfel, sportiva din Japonia i se alătură canadiencei Eugenie Bouchard. Locurile celor două vor fi luate de Bernarda Pera și Laura Pigossi.

Naomi Osaka și motivul pentru care nu va participa la Wimbledon 2022

Update 17:30: Naomi Osaka a anunțat că a renunțat la participarea la Wimbledon pentru că are probleme la tendonul lui Ahile.

„După furtună vine calmul. Aceasta este o zicală pe care încerc în mod activ să o stăpânesc. Simt că viața îți dă mereu cărți și că nu te vei obișnui niciodată cu ele, dar modul în care te adaptezi la situațiile inconfortabile este cel care spune cu adevărat lucruri despre caracterul tău.

În ultima vreme, mi-am repetat mult mantrele în cap. Nu știu dacă este pentru a mă ajuta în subconștient să trec peste momentele stresante sau pentru a-mi ușura mintea și a-mi da seama că totul va fi bine atâta timp cât depun efort. Pentru că ce poți face mai mult?

În fiecare zi, înainte de a merge la culcare, mă gândesc la toți oamenii pe care îi iubesc și la cât de recunoscătoare sunt că îi am în viața mea, sincer, le doresc tot ce e mai bun pentru ei și sper ca existența mea să le aducă la fel de multă bucurie pe cât îmi aduc ei mie” - Naomi Osaka, pe Twitter.

Wimbledon 2022, doar un turneu demonstrat pentru Naomi Osaka

După ce a fost eliminată în primul tur de la Roland Garros, Naomi Osaka (câștigătoare a patru titluri de Grand Slam) a afirmat că participarea la Wimbledon 2022 nu are sens pentru ea, în condițiile în care nu ar putea urca în clasamentul WTA (în acest moment se află pe locul 43).

„Aş spune că această decizie (n.r. cea a ATP și WTA) mă afectează mental într-un anumit fel. Nu ştiu 100% dacă voi merge acolo. Aş merge eventual doar pentru a căpăta mai multă experienţă pe iarbă.

Totuşi nu aş avea nicio motivaţie să joc fără puncte, să văd că degeaba joc căci nu pot urca în clasamentul WTA, parcă as juca la un turneu demonstrativ.

Sunt o jucătoare care este motivată de ideea de a crește în clasament. Intenția acestei măsuri (n.r. cea a All England Club) a fost bună, dar execuția... un haos total” - Naomi Osaka.

Grand Slamul londonez va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie. ​