Eugenie Bouchard, fostă număr cinci mondial și finalistă la Wimbledon 2014, a decis să nu participe la Grand Slamul englez în condițiile în care WTA nu va acorda puncte în clasament la această competiție.

Eugenie BouchardFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

ATP și WTA au decis că nu vor acorda puncte pentru participarea la Wimbledon 2022, după ce organizatorii de la All England Club interzis participarea jucătorilor din Belarus și Rusia la al treilea Grand Slam al anului.

Eugenie Bouchard nu va participa la Wimbledon 2022 ca urmare a neacordării punctelor în clasamentul WTA

Bouchard susține că are un număr limitat de intrări la turnee din cauza clasării slabe, iar participarea la Wimbledon fără a primi vreun punct în clasamentul WTA nu ar ajuta-o să ajungă unde și-a propus.

„Din cauza accidentării care m-a ținut departe de teren am un număr limitat de intrări la turnee.

Chiar dacă iubesc enorm Wimbledon și îmi pare rău că nu pot participa, nu are sens să-mi irosesc intrările pentru un turneu care nu mă va ajuta să cresc în clasament” - Eugenie Bouchard pe Twitter.

Bouchard, care este în afara primelor 200 de jucătoare la nivel mondial, a ajuns în 2014 în semifinale la Australian Open și Roland Garros, dar și în marea finală de la Wimbledon.

Accidentările au scos-o din ritm, dar canadianca vrea să revină în circuit în a doua jumătate a anului.

Grand Slamul londonez va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie. ​