Simona Halep a început mai greu meciul cu Katie Boulter, dar a reușit să își ridice nivelul jocului și s-a impus după o oră și 15 minute, scor 6-4, 6-1 După calificarea în semifinalele competiției de la Birmingham (WTA 250), a doua favorită a vorbit despre problemele întâmpinate în partida de vineri.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, primele probleme pe iarba britanică și obiectivul momentului

La finalul partidei, Simona a afirmat că nu s-a simțit prea bine pe teren (lucru vizibil în primul set), dar este bucuroasă că a reușit să obțină victoria. Fosta lideră WTA a afirmat că nu se gândește încă la Wimbledon și că este concentrată asupra competiției de la Birmingham.

„Am simțit că a fost un meci foarte dificil. Nu m-am simțit foarte bine pe teren, dar m-am luptat. M-am chinuit, dar nu am cedat și sunt mulțumită că am câștigat.

Nu e deloc ușor pe iarbă să rămâi în punct. Katie este o jucătoare solidă, nu știam cum va veni mingea, nu am mai jucat până acum împotriva ei. Joacă agresiv, nu e ușor contra ei pe iarbă.

Fiecare meci este important, mă gândesc la acest turneu, nu mă gândesc încă la Wimbledon, vreau să mă concentrez la acest turneu, să-l termin cu bine și apoi vom vedea. Mă bucur de atmosfera de aici, de suporterii care mă susțin mereu.

Mă voi uita la meciul următor (Giorgi vs Haddad Maia). Ambele sunt periculoase. Mă voi uita, apoi voi analiza” - Simona Halep, la interviul de pe teren.

De știut:

  • Pentru calificarea în semifinale, Simona Halep va primi $11.000 și 110 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Pentru un loc în marea finală, Simona Halep o va avea de înfruntat pe învingătoarea partidei dintre Beatriz Haddad Maia (32 WTA) și Camila Giorgi (26 WTA - a treia favorită).

Traseul virtual al Simonei Halep la WTA Birmingham

Turul I - 6-1, 6-4 vs Lesia Tsurenko

Turul II - 6-3, 6-2 vs Harriet Dart

Sferturi - 6-4, 6-1 vs Katie Boulter

Semifinale - Camila Giorgi / Beatriz Haddad Maia

Finală - Sorana Cîrstea / Shuai Zhang.

Rothesay Classic Birmingham - Competiție pregătitoare pentru Wimbledon

Competiție de categorie WTA 250, turneul se dispută pe iarbă în perioada 13-19 iunie 2022. Are premii totale de $251.750, iar la start pe tabloul principal se află 32 de jucătoare. Campioana en-titre este Ons Jabeur, titlul cucerit anul trecut.