Sorana Cîrstea (32 de ani) este în semifinalele de la WTA Birmingham, a șasea favorită a întrecerii trecând de Donna Vekic. La finalul partidei, sportiva noastră a precizat că vârsta nu contează și că mereu este loc pentru a putea îmbunătăți lucruri în viață.

Sorana CirsteaFoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Sorana Cîrstea a avut câștig de cauză după un meci care a durat două ore și 29 de minute, scor 5-7, 6-3, 6-4.

Sorana Cîrstea - Niciodată nu e prea târziu ca să înveți

Fericită după victoria cu Donna Vekic, Sorana Cîrstea a spus că niciodată nu este prea târziu pentru a învăța lucruri în viață.

„Cred că nu e niciodată prea târziu să înveți, să te îmbunătățești și nu contează vârsta sau clasamentul, mereu e loc de îmbunătățit. Cred că încep să învăț să joc pe această suprafață (n.r. iarbă) și e totul bine până acum.

Cred că nu am greșit mult în primul set, dar Donna a revenit și a avut câteva game-uri în care a fost invincibilă. Mi-am zis că nu e vina mea, doar ea joacă prea bine. Mi-am zis să rămân în meci și mă gândeam că e un nou meci și am luptat pentru fiecare punct în parte.

Mă simt ca acasă, este extraordinar. Vă mulțumesc că ați rămas să mă susțineți, în ciuda căldurii. Sper să revin pe teren mâine și să joc un tenis și mai bun” - Sorana Cîrstea, la finalul jocului, citată de Digisport.

De știut:

Pentru calificarea în semifinale, Sorana Cîrstea va primi $11.000 și 110 puncte în ierarhia WTA de simplu.

Pentru un loc în marea finală, Sorana Cîrstea o va avea de înfruntat pe învingătoarea partidei dintre Dayana Yastremska (79 WTA) și Shuai Zhang (54 WTA - favorită 8).

România mai are o reprezentantă la WTA Birmingham: Simona Halep (a doua favorită) va juca în sferturi cu Katie Boulter (141 WTA). Meciul va avea loc vineri și ar putea începe undeva în jurul orei 18:00. Partida va fi LiveText pe HotNews.ro.

Traseul virtual al Soranei Cîrstea la WTA Birmingham

Turul I - 6-3, 4-6, 6-1 vs Shelby Rogers

Turul II - 6-1, 6-1 vs Aleksandra Krunic

Sferturi - Donna Vekic

Semifinale - Dayana Yastremska / Shuai Zhang

Finală - Simona Halep / Camila Giorgi / Beatriz Haddad Maia.

Rothesay Classic Birmingham - Competiție pregătitoare pentru Wimbledon

Competiție de categorie WTA 250, turneul se dispută pe iarbă în perioada 13-19 iunie 2022. Are premii totale de $251.750, iar la start pe tabloul principal se află 32 de jucătoare. Campioana en-titre este Ons Jabeur, titlul cucerit anul trecut.

WTA Birmingham 2022: Distribuția punctelor și a banilor

Turul I: $2,725 / 1 punct

Turul II: $3,800 / 30

Sferturi: $6,200 / 60

Semifinale: $11,000 / 110

Finalistă: $19,750 / 180

Câștigătoare: $33,200 / 280.