La începutul lunii decembrie a lui 2021, în spațiul public a apărut informația conform căreia Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid (WTA 1000 / ATP 1000) către compania IMG. Omul de afaceri român a încasat o sumă considerabilă, iar la câteva luni distanță a explicat și de ce a cedat licența competiției de la Caja Magica.

Ion TiriacFoto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

Turneul de la Madrid este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate din circuitul mondial, iar în schimbul cedării sale Ion Țiriac a primit 360 de milioane de euro. La această sumă se adaugă alte 30 de milioane de euro care vor fi plătibile în decursul următorilor doi ani de zile.

Ion Țiriac spune că este prea bătrân pentru a mai ține turneul de tenis

În vârstă de 83 de ani (împliniți pe 9 mai), Țiriac a explicat motivele care au stat la baza cedării turneului de la Caja Magica.

Într-un interviu pentru Claytenis, omul de afaceri român a adus în discuție tranzacția de la finalul anului 2021.

De ce ați cedat turneul Madrid Masters?

„Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou” - Ion Țiriac.

Omul de afaceri vorbește mai apoi despre faptul că atunci când a câștigat Roland Garrosul la dublu a fost recompensat cu o sută de dolari. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată, spune Țiriac.

De asemenea, fostul sportiv mai precizează că nu este normal ca Manolo Santana și Andres Gimeno să moară, iar familiile lor să nu beneficieze de o pensie. „Sunt miliarde în tenis”, completează Ion Țiriac.

Ion Țiriac, avere de 1.2 miliarde de euro

Tranzacția a fost aprobată de WTA și ATP, astfel că ediția din acest an a fost prima fără Ion Țiriac în postura de patron al turneului madrilen.

În afara competiției de tenis, în tranzacție a fost inclus și turneul de golf Acciona Open de Espana.

Averea lui Ion Țiriac este de aproximativ 1.2 miliarde de euro, conform Forbes. Omul de afaceri român se află pe locul 1830 în lume în acest moment din punct de vedere al potenței financiare.

De știut:

IMG deține, de asemenea, și turneul de la Miami (WTA 1000, respectiv Masters) începând din 2014. Turneul a fost mutat de la Key Biscayne la Hard Rock Stadium în mandatul celor de la IMG.