Serena Williams a anunțat recent că va participa la Wimbledon 2022, iar organizatorii i-au acordat un wild card. Barbara Schett, fostă jucătoare de tenis, a analizat șansele pe care multipla câștigătoare de Grand Slam le are la All England Club.

Serena WilliamsFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Serena Williams a anunțat marți că intenționează să participe la Wimbledon în acest an, iar organizatorii de la All England Club nu au ezitat și i-au acordat un wild card.

Serena, care nu a mai jucat un meci oficial de aproape un an de zile (din turul întâi de la Wimbledon 2021), se va afla și pe tabloul de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Eastbourne (WTA 500), unde va face pereche cu tunisianca Ons Jabeur (4 WTA).

După despărțirea de Patrick Mouratoglou, care a început colaborarea cu Simona Halep, Serena Williams va fi antrenată la Wimbledon de Eric Hechtman, antrenorul surorii sale Venus.

Barbara Schett nu îi dă prea multe șanse Serenei Williams la Wimbledon 2022

Barbara Schett, fostă jucătoare de tenis și actual analist Eurosport, susține că Serena „va fi ruginită” la Wimbledon, dar asta nu o va împiedica să creeze „panică” printre jucătoarele din circuitul WTA.

„Nu mi-a venit să cred. Mă uitam pe Instagram și deodată am văzut postarea Serenei Williams.

Mi-am spus: „Uau, Serena Williams se întoarce. Joacă la Wimbledon!” Nimeni nu s-a gândit că va juca acolo pentru că ne-am uitat atent la lista de înscrieri și ea nu era acolo.

Cred că dacă ești în afara circuitului un an întreg, este foarte greu pentru că nu joci niciun meci. Chiar dacă exersezi mult, nu este la fel. Dar un lucru este sigur, nimeni nu vrea să joace împotriva Serenei Williams.

Așa că cele 127 de jucătoare vor fi speriate la gândul că ar putea să o înfrunte pe Serena Williams. Cred că, cu stilul ei de joc, are un serviciu mare. Dacă s-a antrenat, asta o va ajuta foarte mult. Dar problema este cum va fi mișcarea ei pe terenul de iarbă.

Știm cu toții că aceasta este zona cea mai dificilă, cea mai grea suprafață pe care te poți deplasa. Și cred că ne vom face o idee mai bună când va juca primul meci.

Dar sunt sigură că va fi foarte ruginită. În plus, are 40 de ani, ceea ce pentru o jucătoare de tenis este destul de mult, din păcate” - Barbara Schett.

Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie.