​Recunoscut pentru conflictele dese de pe terenul de tenis, Nick Kyrgios a ieșit din nou în evidență la turneul pe iarbă de la Halle (ATP 500). Australianul s-a calificat în sferturi după ce a obținut o victorie mare în fața lui Stefanos Tsitsipas (5-7, 6-2, 6-4), dar a avut din nou probleme cu arbitrul de scaun.

Nick Kyrgios, scandal la HalleFoto: Captura video - SuperTennis

După ce a pierdut primul set, Kyrgios (65 ATP) și-a vărsat nervii pe o rachetă și a primit un avertisment din partea arbitrului.

Rafael Nadal, scuza lui Nick Kyrgios: „Se întâmplă la fiecare meci”

Într-un game în care se afla la retur în setul secund, Nick a întârziat serviciul grecului (s-a șters de transpirație și și-a aranjat șapca) și a primit un nou avertisment. Australianul s-a enervat, a mers la marginea terenului și a cerut intervenția supervizorului.

Kyrgios și-a argumentat comportamentul dându-l exemplu pe Rafael Nadal, care nu este sancționat chiar dacă procedează des într-un mod asemănător.

„Pentru ce mă avertizezi? Astfel de lucruri se întâmplă la fiecare meci. De câte ori a trebuit să îl aștept pe Nadal”, i-a spus Kyrgios arbitrului.

Pentru un loc în semifinalele competiției din Germania, Nick Kyrgios se va duela cu ibericul Pablo Carreno-Busta (19 ATP, favorit 6).