Simona Halep (a doua favorită) nu a avut nicio emoție cu britanica Harriet Dart (106 WTA): a obținut calificarea în sferturile de la WTA Birmingham, scor 6-3, 6-2, după un meci de doar 62 de minute.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • Pentru calificarea în sferturile de la WTA Birmingham, Simona Halep va primit $6,200 și 60 de puncte în ierarhia mondială de simplu.
  • Tot în sferturile de la WTA Birmingham s-a calificat și Sorana Cîrstea: 6-1, 6-1 cu Aleksandra Krunic (103 WTA).

Simona Halep - Harriet Dart 6-3, 6-2, în optimile de la WTA Birmingham

6:2 Simona are multă încredere, a servit foarte bine tot meciul, iar acum nu face vreo concesie. Sunt trei mingi de meci după un as (al patrulea din meci). Halep închide meciul fără nicio emoție: 6-3, 6-2. Halep este în sferturi la WTA Birmingham.

5:2 Simona găsește foarte bine unghiurile în cross, iar Harriet este constant în criză de timp. Sunt trei mingi de break (0-40), Halep urmează foarte bine planul tactic. Harriet salvează prima minge de break cu ajutorul serviciului. Nu mai poate face însă nimic la următoarea, iar Simona se află acum la un singur game distanță de victorie.

4:2 Simona găsește foarte bine un contre pied, lovitura este una impresionantă. După un serviciu precis, Halep închide punctul cu un backhand în cross (40-0). Simona se desprinde la 4-2, încă o decizie din scaun a lui Julie Kjendlie.

3:2 Dart rămâne la un nivel ridicat cu serviciul, dar erorile apar de pe baseline (30-30). Forehandul pare ușor nesigur în aceste momente, iar Halep are acum minge de break (30-40). Harriet face o dublă greșeală, decizia a venit din scaun, iar Dart a protestat (desigur, fără nicio finalitate).

2:2 Simona continuă să servească destul de bine, iar eroarea vine de pe forehand (30-15). Harriet trimite o scurtă bună, dar Simona ajunge la minge și câștigă punctul. Halep câștigă gameul de serviciu la 15 și egalează scorul (2-2).

1:2 Dart începe gameul cu o dublă greșeală. Britanica trimite la teu, iar Simona nu mai poate returna (15-15). Halep încearcă o schimbare de direcție, dar mingea rămâne în plasă. Prea multe erori într-un game pentru Halep, Harriet pare scăpată în câștigătoare. Dart încheie gameul cu o scurtă impecabilă: multă finețe în încheietura britanicei.

1:1 Simona este autoritară în acest game de serviciu. Lovește precis, câștigat rapid trei puncte (40-0). Game alb pentru Halep, scorul este 1-1.

0:1 Harriet profită de o eroare a Simonei, iar începutul de game îi aparține. De pe mediană, Simona nu poate trece mingea peste fileu cu un rever, pare o eroare simplă. Dart alunecă și cade, dar Halep nu profită și trimite în aut. Britanica trece în avantaj pe tabelă în setul al doilea, 1-0.

6:3 Simona transmite încredere de la lansare, iar primele două puncte îi revin (30-0). Două mingi de set pentru Halep după un as la exterior (40-15). Halep închide setul cu un as, 6-3. Manșa a durat 32 de minute.

5:3 Dart lovește mingea din urcare, iar punctul îi revine. Servește cu multă siguranță, ajunge lejer la 40-0. Face o dublă greșeală. Este însă scorul la care „dubla” se simte cel mai puțin. Simona adună punct cu punct, se apropie la 40-30. O eroare cu dreapta, iar Harriet a irosit tot avantajul din acest game (40-40). Dintr-o poziție foarte bună, Halep ratează cu un forehand în cross, eroare importantă. Harriet câștigă gameul de serviciu, iar scorul este acum 5-3.

Simona este încurajată din tribune, ea se află la un singur game distanță de câștigarea setului întâi.

5:2 Simona servește foarte bine în acest pasaj al meciului, câștigă puncte „ușoare”. Încă un game alb, Halep se distanțează la 5-2.

4:2 O ramă a Simonei de la retur (15-15). Din defensivă, Halep încearcă să se apere cu sliceul, dar nu este o lovitură pe care să o stăpânească prea bine. Se revanșează însă cu reverul în cross (30-30). Banda fileului o ajută din nou pe Simona, iar apoi ea închide schimbul cu o dreaptă înversă. Din apărare, Simona trimite superb cu reverul în lungul liniei: lovitură marcă înregistrată. Vine breakul, Halep conduce cu 4-2.

3:2 Simona ajunge foarte repede la 40-0, pare să fi intrat în ritmul optim de joc. Este un game alb câștigat de Halep, ea conduce acum cu 3-2 după ce a fost 2-0 pentru Dart în debutul setului.

2:2 Harriet are unele probleme cu serviciul, comite o dublă greșeală. O dreptă inversă nu prinde terenul, destule erori pentru Dart. Două mingi de rebreak: Harriet comite încă o eroare neforțată. Dublă greșeală, iar Dart își cedează gameul de serviciu - a făcut multe cadouri.

1:2 Pe un retur lung, Simona lovește înghesuit, iar punctul este al adversarei. Traversăm un pasaj de meci cu destule erori de ambele părți. Fileul o ajută pe Simona, sunt două mingi de game pentru Halep. Jucătoarea noastră servește foarte bine la exterior, iar Harriet nu mai poate returna: primul game câștigat de Simona.

0:2 Harrriet caută liniile, dar greșește cu forehandul. Sunt clare intențiile ofensive ale britanicei. Simona are adâncime în execuție cu reverul, iar punctul îi revine (30-30). Dart trimite pe linie, iar acum are minge de 2-0. Harriet conduce raliul, accelerează cu dreapta, iar gameul îi revine.

0:1 Meciul a început cu Simona la serviciu. Harriet este agresivă din startul partidei: stă aproape de baseline, returnează în forță și câștigă primele două puncte ale disputei. Sunt primele mingi de break ale partidei: Halep trimite prea lung de pe mediană (15-40). Simona comite încă o eroare cu forehandul, iar britanica face breakul și începe perfect meciul.

Julie Kjendlie este abitra din scaun a partidei.

Cele două sportive se află la încălzire.

Halep și Dart s-au mai întâlnit o singură dată: la Australian Open 2020, iar câștig de cauză a avut Simona, scor 6-2, 6-4.

Rothesay Classic Birmingham - Competiție pregătitoare pentru Wimbledon

Competiție de categorie WTA 250, turneul se dispută pe iarbă în perioada 13-19 iunie 2022. Are premii totale de $251.750, iar la start pe tabloul principal se află 32 de jucătoare. Campioana en-titre este Ons Jabeur, titlul cucerit anul trecut.

Lista capilor de serie din 2022 de la Birmingham

1. Jelena Ostapenko (16)

2. Simona Halep (20)

3. Camila Giorgi (26)

4. Elise Mertens (29) / eliminată

5. Petra Kvitova (31) / eliminată

6. Sorana Cîrstea (34)

7. Alison Riske (40) / eliminată

8. Shuai Zhang (41).

WTA Birmingham 2022: Distribuția punctelor și a banilor

Turul I: $2,725 / 1 punct

Turul II: $3,800 / 30

Sferturi: $6,200 / 60

Semifinale: $11,000 / 110

Finalistă: $19,750 / 180

Câștigătoare: $33,200 / 280.

Traseul virtual al Simonei Halep la WTA Birmingham

Turul I - Lesia Tsurenko 6-1, 6-4

Turul II - Harriet Dart

Sferturi - Katie Boulter

Semifinale - Camila Giorgi / Haddad Maia

Finală - Jelena Ostapenko / Sorana Cîrstea / Shuai Zhang.