​Sorana Cîrstea va pune capăt colaborării de lungă durată cu Adrian Cruciat, sportiva clasată în prezent pe locul 36 WTA urmând să fie antrenată în următoarea perioadă de un alt antrenor român.

Sorana CirsteaFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sorana Cîrstea va începe o colaborare cu Daniel Dobre

Conform surselor HotNews.ro, Cîrstea va începe o colaborare cu Daniel Dobre, fost antrenor al Simonei Halep.

Daniel Dobre este de fapt cel alături de care Halep a câștigat titlul de la Wimbledon din 2019.

Antrenorul a fost pus pe liber de Simona după Australian Open, Grand Slam unde Halep a fost eliminată în optimi de Alize Cornet (a plecat „la pachet” alături de Adrian Marcu).

Pentrut că Daniel Dobre nu poate călători pentru moment, la primele turnee pe iarbă Sorana este însoțită de Andrei Cociașu.

Sorana Cîrstea, urcare importantă în clasamentul WTA alături de Adrian Cruciat

Sorana Cîrstea și Adrian Cruciat au avut parte de un parteneriat de succes, alături de antrenorul său sportiva venind din afara primelor 80 de locuri ale ierarhiei mondiale până pe 27. Cîrstea a cucerit titlul de la Istanbul și a disputat și finala de la Strasbourg în 2021.

Sorana Cîrstea a debutat cu o victorie la WTA Birmingham

Sorana Cîrstea (a șasea favorită) a reușit să se califice în optimile turneului de la Birmingham (WTA 250). Sportiva noastră a trecut de Shelby Rogers (locul 39 mondial), scor 6-3, 4-6, 6-1.

Pentru un loc în sferturile de la Birmingham, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Aleksandra Krunic (103 WTA) - a trecut, 6-4, 7-6(6), de Petra Martic (73 WTA).

Cîrstea și Krunic s-au intersectat în circuitul mondial în trei rânduri: 2-1 pentru Sorana.

2019, Budapesta: 6-3, 6-3 pentru Cîrstea

2017, Cincinnati: 6-7(1), 6-3, 6-4 Krunic

2011, Tashkent: 6-3, 6-4 pentru Cîrstea

Pentru calificarea în turul al doilea, Sorana va primi un cec în valoare de $ 3.800 și 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu.