Roger Federer a jucat ultimul meci oficial la Wimbledon 2021 și are în plan pentru 2022 participarea la doar două competiții de tenis (Laver Cup și turneul „de casă” de la Basel).

Roger Federer la Laver CupFoto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Deși nu va juca la Wimbledon 2022, Roger Federer va participa la Laver Cap (23-25 septembrie), unde va face pereche cu Rafael Nadal, cât și la turneul de la Basel (24-30 octombrie).

Câștigător a 20 de Grand Slamuri, Federer susține că nu are alte turnee programate în 2022, dar își dorește să redevină foarte activ în circuitul ATP.

Roger Federer vrea să revină în circuitul ATP

Chiar dacă va împlini 41 de ani în luna august, starul elvețian plănuiește să revină în circuitul ATP în 2023, conform Reuters.

„Desigur că vreau să mă întorc în circuitul ATP în 2023. Nu știu încă cum și când, dar acesta este planul meu. Nu am planificat pentru 2022 alte competiții în afară de Laver Cup și Basel.

Oricum după Basel se va termina sezonul. Pentru mine este important să reintru în formă.

După ce reușesc asta, pot alege să joc la orice turneu. Laver Cup este un start bun și sper să-mi regăsesc ritmul” - Roger Federer.

La jumătatea lunii august a anului trecut, Federer a suferit cea de-a treia operație la genunchi din ultimul an și jumătate, astfel că este nevoit să treacă printr-un nou proces de refacere.