Daniil Medvedev s-a calificat sâmbătă în finala turneului „ATP 250” de la 's-Hertogenbosch, după ce l-a învins pe Adrian Mannarino (70 ATP).

Daniil MedvedevFoto: Sander KONING / AFP / Profimedia

Rusul, care va ocupa prima poziție în clasamentul ATP începând de luni, s-a impus după aproape două ore de joc în fața francezului, scor 7-5, 7-5.

Pentru a obține primul titlu din acest an, Medvedev va trebui să îl învingă pe surprinzătorul olandez Tim van Rijthoven.

Aflat pe locul 205 în ierarhia mondială, Tim a trecut sâmbătă de canadianul Felix Auger-Aliassime (9 ATP şi favorit 2), scor 6-3, 1-6, 7-6(5).

De știut:

  • Aceasta va fi a 24-a finală din cariera lui Daniil Medvedev, el fiind în căutarea celui de-al 14-lea trofeu (a obținut unul singur pe iarbă, anul trecut, la Mallorca).
  • În vârstă de 25 de ani, van Rijthoven nu câştigase niciun meci în circuitul ATP până la acest turneu. Olandezul este un obişnuit al competiţiilor challenger şi futures. Singura sa experienţă în circuitul principal data din 2016, când a fost învins de cehul Jiri Vesely la Winston Salem.