La începutul lui mai, cunoscutul antrenor Patrick Mouratoglu (în prezent alături de Simona Halep, după mulți ani cu Serena Williams) spusese că-i va fi greu lui Nadal să se pregătească pentru French Open:

Rafael Nadal și Carlos MoyaFoto: atptour.com

„Rafael Nadal nu va juca multe meciuri și este extrem de rar să ajungă la Roland Garros după atât de puține. Așa că Roland Garros este o necunoscută pentru el. În ciuda începutului de sezon incredibil, el este un jucător care are nevoie să joace mult (înainte de Roland Garros). Nu va ajunge la vârf.”

După ce citise comentariile lui Mouratoglu, Carlos Moya i-a cerut să arate mai mult respect: „17 ani la rând în Top10, Roland Garros 2020 după 3 meciuri în 7 luni, Australian Open 2022 după 3 meciuri în 6 luni, puțin respect și memorie, Patrick Mouratoglu”, a scris el pe Twitter.

Marele turneu francez i-a dat dreptate. „Iată cum continuăm, timpul trece, dar Nadal este mereu punctual la întâlnire. Mândri că facem parte din această nebunie, facem sărbătoarea să continue”, a mai scris Moya după finală.

Un fan l-a întrebat pe Twitter pe Carlos Moya dacă Echipa Rafael Nadal a auzit de Patrick Mouratoglu. Antrenorul lui Nadal a răspuns că și-i amintește doar pe cei care țin cu Rafa și se bucură de victoriile lui.

Acum, Nadal este sub tratament medical pentru piciorul stâng și speră să participe la Wimbledon pentru prima oară după 2019. (TennisWorldUSA)