Rafael Nadal a cucerit duminică al 22-lea titlu de Grand Slam din carieră (un record), iar dezbaterea despre GOAT-ul din tenis s-a încins din nou (rivalii Novak Djokovic și Roger Federer au câte 20). Guy Forget, fost mare jucător francez și director timp de 5 ani al turneului de la Roland Garros, a mers chiar mai departe cu laudele la adresa ibericului și a afirmat că Rafa este cel mai mare sportiv din istorie.

Rafael NadalFoto: Victor Joly/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Guy Forget consideră că Rafael Nadal este cel mai bun sportiv din toate timpurile

Forget și-a argumentat opinia afirmând că Nadal a reușit să obțină aceste performanțe într-unul dintre cele mai populare sporturi, tenisul fiind practicat de zeci de milioane de oameni.

„Pentru mine, Rafael Nadal a atins absolutul în istoria sportului. Punct. Este peste Ali, Pele sau Michael Jordan.

Încercaţi să găsiţi într-o altă disciplină sportivă - una de top, nu mă refer la un sport care se practică în 25 de ţări de pe glob la nivel înalt - un campion care a câştigat de 14 ori cel mai greu turneu din lume, aşa cum e Roland Garros. Nu o să găsiţi pe nimeni.

Amintiţi-vă ce spuneam cu toţii când a câştigat (Bjorn) Borg a 6-a oară French Open. Toţi l-am numit un 'monstru' şi eram convinşi că nimeni în istorie nu va ajunge la 6 trofee la Roland Garros.

Toţi suntem surprinşi de ce a făcut Nadal, nu doar eu. Înainte de Rafa, dacă ţi-ar fi spus cineva că apare un jucător care câştigă de 14 ori acelaşi Grand Slam, nu ai fi crezut nici în ruptul capului. Era imposibil, nu ţinea de realitate. Şi, partea cea mai bună, acest record încă poate fi îmbunătăţit de Rafa” - Guy Forget, într-un interviu pentru Le Parisien.

Rafael Nadal, în cârje după un nou tratament - Când va afla dacă va putea juca la Wimbledon

Rafael Nadal a sosit în cârje la Mallorca după prima sesiune din noua terapie încercată la Barcelona în speranța că îi va rezolva problemele de sănătate generate de sindromul Muller-Weiss.

Medicii vor descoperi în următoarele trei-patru zile cât de eficientă a fost prima rundă de tratament cu radiofrecvență. Cu toate acestea, diagnosticul adevărat nu va fi disponibil timp de aproximativ două săptămâni, moment în care Nadal și echipa sa vor ști dacă inovația „a avut cu adevărat succes”.

„Ce a făcut Nadal este un miracol. Nu doar că piciorul i-a fost amorțit, dar nu a simțit nimic. Să poți câștiga așa e ceva ce doar Rafa poate face.

Situația lui evoluează bine. Vom vedea în următoarele ore și zile ce efecte a avut tratamentul nou. În patru zile îl vom vedea pe teren, la antrenament și acolo vom ști exact dacă a funcționat tratamentul. Dacă apare vreun disconfort după terapia aceasta, vom vedea dacă poate concura sau nu la Wimbledon.

Este o accidentare foarte rară la un sportiv. Am găsit-o în 2004-2005, dar ea degenerează în timp și noi am căutat resurse pentru fiecare situație. Lucrurile se complică din ce în ce mai mult și, odată cu pandemia, Rafa a suferit mai mult ca niciodată. Pentru că acest tip de accidentare nu merge mână în mână cu odihna, ci mai degrabă se adaptează puțin câte puțin la efort.

Acum, după problemele la coastă, i s-a întâmplat cam același lucru: a stat cinci săptămâni fără să poată pune piciorul pe un teren de antrenament și acesta a fost motivul principal pentru care a ajuns cum a ajuns la Roland Garros.

Când se folosesc tratamente, se folosesc pentru că avem încredere în ele. Dar acesta este un caz unic și nu ne rămâne decât să fim optimiști” - Angel Ruiz-Cotorro, medicul lui Rafael Nadal, citat de Marca.