Carlos Alcaraz a anunțat că nu va participa săptămâna viitoare la turneul pe iarbă de la Queen's Club din Londra (ATP 500), din cauza unei uşoare probleme la cot.

Carlos AlcarazFoto: Atilano Garcia/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos Alcaraz s-a retras de la Queen's

Jucătorul iberic va încerca să revină la timp pe teren pentru a participa la Grand Slamul de la Wimbledon, care va debuta pe 27 iunie.

„După cum ştiţi cu toţii, am fost foarte încântat să joc la turneul de la Queen's, dar o uşoară problemă la cot mă împiedică să fac asta. Sper să fiu acolo în 2023. Ne vedem cu toţii în Marea Britanie peste câteva zile” - Carlos Alcaraz, într-un mesaj postat pe Twitter.

În vârstă de doar 19 ani, Alcaraz a devenit cel mai tânăr jucător din ultimii 29 de ani care atinge sferturile de finală în două turnee de Grand Slam (US Open 2021 şi Roland Garros 2022).

În acest an, Carlos a câștigat 4 turnee: Rio de Janeiro, Miami Masters, Barcelona și Madrid Masters.

Până în acest moment, Alcaraz a jucat doar 10 meciuri pe iarbă (7 victorii și 3 înfrângeri): s-a oprit în sferturile turneelor de juniori de la Roehampton și Wimbledon (2019) și a fost învins de Daniil Medvedev în turul al doilea de la Wimbledon 2021.