Tara Moore, cea mai bună jucătoare de dublu din Marea Britanie, a fost suspendată provizoriu din cauza prezenţei unei substanţe interzise într-o probă prelevată, a anunţat, miercuri, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), transmite Reuters.

Tara MooreFoto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Aflată pe locul 83 în ierarhia mondială de dublu, Moore a fost testată antidoping la turneul „WTA 250” de la Bogota, unde a pierdut finala, iar ITIA a precizat că proba „A” prelevată britanicei conţinea metaboliţi de nandrolon şi boldenon. Ambele substanţe se află pe lista interzisă a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), scrie Agerpres.

Suspendarea sa provizorie a fost antedatată începând cu 27 mai şi o face ineligibilă pentru pentru a juca sau chiar asista la meciuri oficiale.

„Nu am luat conştient nicio substanţă interzisă în cariera mea. Investighez cum a fost posibil acest rezultat pozitiv şi voi încerca să dovedesc că sunt o sportivă curată. Sunt foarte tristă de suspendarea provizorie şi sper să revin pe teren cât mai repede posibil”, a scris Moore pe Twitter.

Moore, care a evoluat luna trecută la turneul de la Roland Garros, poate cere analizarea eşantionului „B”.