Roger Federer l-a felicitat pe Rafael Nadal după victoria de la Australian Open (de la începutul anului), pentru titlul cu numărul 21 de Grand Slam al carierei. După succesul de la Roland Garros, elvețianul nu a postat nimic pe rețelele sociale, iar întrebările au început să-și facă loc printre fanii tenisului.

Roger Federer si Rafael Nadal la Laver CupFoto: lavercup.com

Federer, mesaj în privat pentru Nadal după titlul de la Roland Garros

Mulți se așteptau să vadă un mesaj din partea lui Fedex pe Twitter și (sau) Instagram, însă conturile elvețianului au rămas „nemișcate” după victoria lui Nadal de la Roland Garros.

Ibericul a fost întrebat despre acest lucru (de ce nu a fost felicitat public de marele său rival, dar și prieten), iar Rafa a lămurit imediat situația.

„Am o relație foarte bună cu Roger, e o relație specială. După victoria cu Ruud (din finala de la Roland Garros), mi-a trimis un mesaj de felicitare” - Rafael Nadal, pentru Sky Sports Italia.

Nadal crede că Djokovic este favorit să încheie cariera cu cele mai multe titluri de Grand Slam

Nadal a vorbit apoi despre clasamentul titlurilor de Grand Slam, ierarhie unde s-a desprins la două titluri de marii săi rivali. Ibericul este de părere că Novak Djokovic are cele mai mari șanse să-și încheie cariera cu cele mai multe turnee majore cucerite.

„Federer poate oricând să vină cu ceva special pe teren, dar știm cu toții cât de greu e să revii la un nivel foarte bun după o așa accidentare, mai ales dacă ai 40 de ani.

Dar v-am mai spus, nu sunt interesat de cine va termina cu mai multe Grand Slamuri, toți 3 am jucat incredibil și avem cariere fantastice. Acum, am eu două în față, dar acest lucru nu înseamnă nimic.

Nu vreau să continui să joc tenis pentru acest record, ci pentru că îmi face plăcere, pentru că vreau să fiu pe teren și vreau să lupt.

Orice se poate întâmpla. Evident, Djokovic e cel mai bine plasat în cursa pentru a obține cele mai multe Grand Slamuri, pentru că nu are nicio problemă fizică și joacă la un nivel incredibil”, a concluzionat Rafael Nadal, citat de Eurosport.

Nadal a câștigat Roland Garrosul de 14 ori (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 și 2022) și are acum 22 de titluri de Grand Slam în palmares (un record).

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Rafael Nadal 22

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.

Antrenorul lui Novak Djokovic și cât de dureroasă a fost înfrângerea în fața lui Rafael Nadal: „Nu pot dormi”