Alexander Zverev a fost supus unei intervenţii chirurgicale la ligamentele gleznei drepte după accidentarea groaznică suferită în semifinala contra lui Rafael Nadal de la Roland Garros.

Alexander Zverev, accidentare groaznica la Roland GarrosFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zverev, campionul olimpic en titre, s-a accidentat în setul al doilea al meciului cu spaniolul Rafael Nadal, disputat săptămâna trecută.

El şi-a răsucit glezna dreaptă în zgura pariziană şi a fost dus la vestiare într-un scaun cu rotile înainte de a se întoarce în cârje pentru a-şi oficializa abandonul.

Primul forfait major al lui Alexander Zverev după accidentarea de la Roland Garros

În vârstă de 25 de ani, Alexander nu va putea participa la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon. Anunțul a fost făcut de Mischa Zverev, fratele campionului olimpic en-titre.

Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022, pe iarba din complexul de la All England Club.

Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, va începe pe 29 august la New York, dar rămâne de văzut dacă Zverev va putea lua parte la competiție.

Alexander Zverev, mesaj după intervenția chirurgicală

„Săptămâna viitoare voi atinge un vârf al carierei mele, când voi deveni numărul doi mondial, dar acum a trebuit să mă supun unei intervenţii chirurgicale.

După un control amănunțit în Germania am primit confirmarea că cele trei ligamente laterale ale gleznei mele erau rupte.

Pentru a reveni când mai rapid în competiţie, a asigura buna cicatrizare a tuturor ligamentelor şi a recăpăta o stabilitate totală a gleznei mele, operaţia a fost cea mai bună alegere" - Alexander Zverev pe Instagram.

Alexander Zverev are în palmares cinci trofee de categoria Masters, dar nu a cucerit până în prezent niciun titlu de Grand Slam.

Săptămâna trecută la Roland Garros, el a disputat a cincea sa semifinală într-un turneu major.