În circuitul mondial feminin lucrurile sunt clare: totul se împarte în acest moment în două - Iga Swiatek și restul. Poloneza a câștigat al doilea titlul din carieră la Roland Garros și a explicat că a scăpat de presiunea fantastică pe care a resimțit-o preț de două săptămâni la Paris.

Iga SwiatekFoto: Fabrizio Corradetti/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek a uitat cum e să pierzi - Poloneza, fără presiune la Wimbledon

Văzută mare favorită pe zgura de la Paris, Iga nu a dezamăgit. A câștigat al doilea Grand Slam al carierei în Capitala Franței.

La puțin timp după victoria importantă de pe Philippe Chatrier, Iga a explicat că cel puțin pentru moment va scăpa de presiunea fantastică la care a fost expusă în ultimele luni.

Cum e posibil totuși așa ceva? Swiatek nu are nicio așteptare de la sezonul de iarbă. În plus, pentru lidera mondială va urma o pauză și un drum acasă, în Polonia. Acolo unde a fost o singură seară începând de la jumătatea lunii aprilie încoace.

„Antrenorul meu crede că pot câștiga mai multe meciuri pe iarbă. Nu știu, aș vrea să adaug una sau două victorii, dar iarba este mereu delicată.

Dar îmi place faptul că nu am așteptări uriașe. Este revigorant înainte de a începe pregătirea pe această suprafață” - Iga Swiatek, citată de Eurosport Franța.

La ediția din 2021, Swiatek a fost eliminată în optimi de Ons Jabeur. Este cea mai bună performanță a liderei mondiale pe iarba de la All England Club.

Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022, pe iarba din complexul de la All England Club.

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

Lidera WTA a câștigat al șaselea turneu consecutiv la care a participat: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros.

Swiatek și-a mărit seria invincibilității, ea ajungând la 35 de victorii consecutive (33 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).

Iga a cucerit al doilea titlu la Roland Garros (s-a mai impus în 2020) și al nouălea din carieră.

În acest sezon, Iga are 44 de victorii și trei înfrângeri. A adunat în 2022 doar din premiile din tenis $6.396.819.