A cucerit duminică pentru a 14-a oară turneul de la Roland Garros, după ce l-a învins categoric pe Casper Ruud, dar a dezvăluit cât de greu i-a fost să facă constant injecții pentru a nu simți dureri la picior. Rafael Nadal susține că nu ar fi participat la alt Grand Slam ținând cont de problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultima perioadă.

Rafael Nadal si trofeul de la Roland GarrosFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafa s-a impus cu 6-3, 6-3, 6-0 în finala de la Paris, iar confruntarea dintre iberic și norvegian a durat 2 ore și 14 minute.

Nadal a câștigat Roland Garrosul de 14 ori (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 și 2022) și are acum 22 de titluri de Grand Slam în palmares (un record).

Rafael Nadal, sincer: Nu ar fi evoluat la alt Grand Slam cu problemele de sănătate pe care le are

În ciuda triumfului de la Roland Garros, Nadal a trecut printr-o perioadă foarte grea, fiind nevoit să facă injecții constante pentru a putea juca fără dureri.

Astfel, ibericul consideră că nu ar fi participat la alt Grand Slam, dar Roland Garros este un turneu special pentru el, conform Reuters.

„Probabil nu (n.r. dacă ar fi jucat orice alt Grand Slam cu problemele de sănătate avute la Roland Garros). Am trecut printr-o gamă largă de emoții. Probabil a fost cel mai surprinzător și neașteptat titlu.

Toate lucrurile pe care le-am făcut ca să pot juca la această competiție fac titlul obținut și mai special. Desigur că atunci când ajungi la un Grand Slam nepregătit, orice zi este o provocare. Trebuie să crești în fiecare zi nivelul tenisului pe care îl practici.

După prima săptămână a turneului, n-am știut dacă mai puteam continua. Cu toate acestea, câștigarea unui nou Grand Slam îmi dă un soi de securitate pentru viitor” - Rafael Nadal.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Rafael Nadal 22

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.

Antrenorul lui Novak Djokovic și cât de dureroasă a fost înfrângerea în fața lui Rafael Nadal: „Nu pot dormi”