Accidentat grav la gleznă în timpul meciului cu Rafael Nadal din semifinalele de la Roland Garros, germanul Alexander Zverev a anunţat că nu va participa la turneul pe iarbă din ţara sa natală, de la Halle (ATP 500), scrie DPA.

Alexander Zverev, accidentare grava la Roland GarrosFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Bineînţeles că ne-ar fi plăcut să-l vedem jucând la Halle, dar acum este important pentru el să se refacă după accidentare”, a spus directorul turneului, Ralf Weber.

Zverev a fost vicecampion la Halle în 2016 şi 2017 şi a jucat, de asemenea, două finale de dublu, scrie Agerpres.

Alexander Zverev, accidentare gravă la gleznă

Alexander Zverev (3 ATP) a anunţat că a suferit o ruptură de ligamente la glezna dreaptă în cursul meciului cu spaniolul Rafael Nadal, din semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Într-un mesaj postat pe contul său de Instagram, Zverev a precizat că „potrivit primelor examene medicale, se pare că mai multe ligamente laterale de la piciorul drept sunt rupte”.

„Luni voi zbura în Germania pentru a mai face câteva controale şi a găsi cea mai bună şi cea mai rapidă modalitate de a mă recupera”, spunea campionul olimpic en titre.

Alexander Zverev (25 ani) a abandonat în setul al doilea al meciului cu Nadal, în momentul în care era condus cu 7-6(8), 6-6, după un meci foarte echilibrat de mai bine de trei ore. El şi-a răsucit violent glezna dreaptă după ultima sa lovitură şi a fost evacuat într-un scaun cu rotile înainte de a se întoarce în cârje pentru a-şi oficializa abandonul.