Rafael Nadal a câștigat duminică al 14-lea Roland Garros din carieră, distanțându-se la două Grand Slamuri în fața rivalilor Novak Djokovic și Roger Federer (ambii cu câte 20). Chris Evert, Tim Henman, Mats Wilander și Alex Corretja au vorbit după finala de la Paris despre dezbaterea GOAT și performanța incredibilă reușită de Rafa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafael Nadal a ajuns la 22 de Grand Slamuri cucerite de-a lungul carierei după ce l-a învins duminică pe norvegianul Casper Ruud, scor 6-3, 6-3, 6-0, în finala disputată la Roland Garros.

Deși a jucat turneul cu injecții constante făcute la picior pentru a nu mai simți durerea, Rafa a arătat din nou că este unul dintre cei mai buni sportivi ai planetei.

Dezbaterea GOAT: Este Rafael Nadal peste Novak Djokovic și Roger Federer?

Chris Evert, Tim Henman, Mats Wilander și Alex Corretja, foști mare jucători de tenis, sunt de părere că Nadal are acum un avantaj față de rivalii Djokovic și Federer, iar performanța reușită la Roland Garros este una legendară, conform Eurosport.

„Acum doi ani credeam că Novak va ajunge la cele mai multe titluri de Grand Slam. Era numărul 1 în lume, iar Rafa părea la acel moment capabil să câștige doar pe zgură.

Dar acum, Rafa are două Grand Slamuri în față și corpul lui pare să reziste bine. Ne gândeam acum o lună că ar putea câștiga Roland Garros?

Nu, dar a revenit în stil de mare campion, a câștigat o mulțime de bătălii grele la Paris și iată-l cu al 14-lea trofeu aici” - Chris Evert.

„Dacă Nadal poate câștiga Wimbledon anul acesta? Dacă e sănătos, absolut.

E o mare provocare pentru el, dar ne-a arătat de ce e în stare” - Tim Henman.

„E extrem de interesant să vedem cine va termina cariera cu cele mai multe Grand Slamuri. Acum un an, aș fi spus că Djokovic, cu siguranță.

Dar acum cred că Nadal are o șansă uriașă, va fi fascinant de văzut și va trebui să așteptăm doar 3 săptămâni pentru a vedea o nouă bătălie între cei doi (n.r. Wimbledon 2022).

Îl apreciez pentru modestia sa pe Rafa, și eu aș spune la fel, având în vedere situația lui medicală: „Nu știu ce va urma". Pe de altă parte, uitați-vă ce performanță de clasă a reușit la Roland Garros.

Cu Australian Open deja acontat, cursa pentru „Marele Slam" e „on". E motivat să continue și să ne ținem degetele încrucișate pentru că e un privilegiu să îl vedem pe acest mare campion.

Poate cel mai mare campion din istoria tenisului. E în fața lui Roger și Novak cu două Grand Slamuri, iar acesta poate fi unul dintre motivele pentru care va fi considerat „cel mai mare din toate timpurile" - Mats Wilander.

„Nu mai înțeleg nimic. Cum reușește Rafa să câștige, după ce în urmă cu doar câteva săptămâni abia putea să pășească.

E incredibil cum reușește să își ridice nivelul în meciurile decisive, uitați-vă la partidele cu Djokovic, cu Zverev.

Azi (n.r. duminică) nici măcar nu mi s-a părut la 100%, dar a fost suficient pentru a câștiga finala.

Nu înțeleg cum reușește lucrurile fantastice pe care le reușește. Într-o zi o să îl rog să îmi explice, pentru că pur și simplul mă simt depășit de ceea ce face” - Alex Corretja.

Nadal a câștigat Roland Garrosul de 14 ori: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 și 2022.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Rafael Nadal 22

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.