Alexander Zverev a jucat foarte bine împotriva lui Rafael Nadal, dar a căzut înaintea tiebreakului setului secund, s-a lovit la gleznă și a fost nevoit să abandoneze. După semifinala de la Roland Garros, sportivul german a avut un mesaj pentru fanii săi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alexander Zverev, accidentare foarte gravă pe Philippe Chatrier

Zverev, care a fost scos într-un scaun cu rotile și a revenit în cârje pentru a anunța că nu poate continua partida, a afirmat că accidentarea sa este una foarte gravă și l-a felicitat pe Nadal pentru performanțele înregistrate la Paris.

„A fost un moment foarte dificil pentru mine, a fost un meci fantastic până în acea clipă. Se pare că am o accidentare foarte gravă, dar echipa medicală și doctorii încă fac investigații și vă vom ține la curent. Voi face anunțul în momentul în care voi afla verdictul.

Vreau să-l felicit pe Rafa. E incredibil să-l văd în cea de-a 14-a finală și sper că va merge până la capăt și ca scrie o nouă pagină de istorie. Dar, nu a fost deloc ușor pentru mine azi. Vă voi ține la curent” - Alexander Zverev, pe contul oficial de Twitter al celor de la Roland Garros.

Potrivit lui Claudio Zimaglia, medic ortoped la Academia Piatti, Zverev ar fi suferit o entorsă în care a fost afectat și ligamentul colateral al articulației talocrurale. Astfel, germanul ar urma să lipsească de pe teren între 3 săptămâni și 3 luni (ar putea rata Wimbledon și US Open).

De știut:

  • În ziua meciului cu Zverev, Nadal a împlinit 36 de ani, iar ibericul va juca a 14-a finală de la Roland Garros. Până acum, le-a câștigat pe toate. 13 dintre cele 21 de titluri de Grand Slam au fost cucerite pe zgura de pe Philippe Chatrier.

  • În marea finală de duminică, Rafa îl va întâlni pe norvegianul Casper Ruud (cap de serie 8).