Casper Ruud a obținut la Paris cel mai important rezultat al carierei la turneele de Grand Slam. În vârstă de 23 de ani, norvegianul s-a calificat în finala de la Roland Garros, după ce a trecut de croatul Marin Cilic (23 ATP).

HotNews.roFoto: Hotnews

Ruud (favorit 8) s-a impus după aproape trei ore de joc în fața lui Cilic, scor 3-6, 6-4, 6-2, 6-2.

Chiar dacă este mai scund, Casper a servit mai bine decat adversarul său (16 ași, Cilic a reușit 10) și a comis mult mai puține erori neforțate (doar 21, în timp ce Marin a terminat meciul cu 56).

În setul al treilea, la scorul de 4-1 pentru Casper Ruud, meciul a fost întrerupt după ce o activistă de mediu s-a legat de fileu.

În marea finală de duminică, Ruud va da peste Rafael Nadal, cel mai titrat jucător din istoria competiției de la Paris. Ibericul va juca a 14-a finală de la Roland Garros. Până acum, le-a câștigat pe toate. 13 dintre cele 21 de titluri de Grand Slam au fost cucerite pe zgura de pe Philippe Chatrier.

Chiar dacă nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial, Ruud și Nadal se cunosc destul de bine, norvegianul antrenându-se în ultimii ani la academia ibericului de la Manacor (Mallorca).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.