Rafael Nadal nu a obținut așa cum și-ar fi dorit calificarea în finala de la Roland Garros. După semifinala cu Alexander Zverev, ibericul (care a împlinit vineri 36 de ani) a vorbit despre accidentarea suferită de german și despre meciul care îi poate aduce titlul cu numărul 14 pe zgura de la Paris.

Rafael NadalFoto: Jean Catuffe/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal, prima reacție după accidentarea groaznică suferită de Alexander Zverev

„E greu, sunt trist, îmi pare rău pentru el. A făcut un turneu grozav, știu cât de mult se luptă pentru a câștiga un Grand Slam. Pentru moment a fost ghinionist, dar sunt sigur că va câștiga multe trofee de Grand Slam, îi doresc tot binele din lume și o recuperare cât mai rapidă.

A fost un meci greu, am jucat peste 3 ore și nici n-am terminat setul 2. Mi-e dificil să spun prea multe în această situație.

Pentru mine, faptul că m-am calificat într-o nouă finală la Roland Garros e un vis împlinit, dar, în același timp, modul în care s-a terminat meciul, faptul că l-am văzut plângând pe Zverev, e foarte dureros pentru mine” - Rafael Nadal, la interviul de pe teren.

De știut:

  • În ziua meciului cu Zverev, Nadal a împlinit 36 de ani, iar ibericul va juca a 14-a finală de la Roland Garros. Până acum, le-a câștigat pe toate. 13 dintre cele 21 de titluri de Grand Slam au fost cucerite pe zgura de pe Philippe Chatrier.

  • În marea finală de duminică, Rafa îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Casper Ruud (Norvegia - cap de serie 8) și Marin Cilic (Croația - cap de serie 20).