Coco Gauff, ajunsă la doar 18 ani în finala Roland Garros, susține că știe ce trebuie să facă pentru a o învinge pe lidera mondială Iga Swiatek și a cuceri titlul la Paris.

Coco GauffFoto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Coco Gauff a reușit la Paris cel mai important rezultat de până acum al carierei, americanca de 18 ani calificându-se în finala de la Roland Garros.

Favorită 18, Gauff a trecut de Martina Trevisan (59 WTA) în penultimul act.

Coco Gauff știe cum o poate învinge pe Iga Swiatek în finala Roland Garros

În marea finală de la Roland Garros, Coco Gauff o va înfrunta sâmbătă, 4 iunie, pe nimeni alta decât Iga Swiatek.

Omul momentului în circuitul WTA, Swiatek a ajuns deja la 34 de victorii consecutive și este mare favorită să-și treacă în CV al doilea titlu de Grand Slam (s-a mai impus la Paris și la ediția din 2020).

Cu toate acestea, Gauff știe ce tactică trebuie să adopte pentru a putea să aibă vreo șansă în fața polonezei, conform Eurosport.

„Cred că doar dacă profit de oportunitățile pe care mi le oferă voi avea o șansă.

Dar știu, în același timp, că Swiatek nu îmi va da multe șanse. Privind-o cum joacă, cred că face o treabă grozavă, schimbă direcțiile și găsește niște unghiuri incredibile.

Ea lovește mereu câștigător, dar cred că, dacă voi încerca să fiu agresivă la momentele potrivite și răbdătoare la momentele potrivite, voi avea șansa mea.

Iga este într-o cursă spectaculoasă și cred că nu am nimic de pierdut. Ea este cu siguranță favorita la câștigarea meciului.

Dar cred că, odată ajunsă pe teren, voi juca fără presiune și voi juca cel mai bun tenis al meu. Cred că orice se poate întâmpla într-o finală de Grand Slam.

Dacă ridic trofeul, nu cred că viața mea se va schimba, oamenii care mă iubesc vor continua să mă iubească.

O știu pe Iga de când era clasată mult mai slab. Acum e numărul 1 în lume, dar nimic nu s-a schimbat la ea, exceptând tenisul.

În spatele scenei, e la fel de drăguță cum o vedeți în conferințele de presă la care participă. Cred că e foarte important și rar să vezi așa ceva” - Coco Gauff.