Iga Swiatek a reușit joi încă un succes, poloneza ajungând la 34 de victorii consecutive. Lidera WTA este în finala de la Roland Garros, iar la finalul partidei cu Daria Kasatkina de pe Chatrier expertul Eurosport Mats Wilander i-a spus că parcă ar fi asistat la un meci de-al Simonei Halep.

Foto:

Multiplu campion de Grand Slam, Wilander a făcut această afirmație fără să se refere la vreo asemănare din jocul celor două: pur și simplu atmosfera a semănat cu cea de la meciurile Simonei.

„Am văzut că ai fost susținută frenetic din tribune, de parcă am fi asistat la un meci al Simonei Halep. Cum e să fii susținută așa?”, a zis Mats Wilander imediat după finalul partidei dintre Iga Swiatek și Daria Kasatkina.

„Mă bucur că sunt alături de mine și că îmi dau energie”, a fost răspunsul polonezei. Finala feminină de simplu a Grand Slamului de la Paris va avea loc sâmbătă.

De știut:

Până acum, Swiatek și Gauff s-au întâlnit de două ori în circuitul WTA, iar de fiecare dată a câștigat poloneza.

2022, Miami, optimi: 6-3, 6-1 pentru Swiatek

2021, Roma, semifinale: 7-6(3), 6-3 pentru Swiatek

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

  • Lidera WTA a câștigat cinci turnee la rând: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.
  • Swiatek și-a mărit joi seria invincibilității, ea ajungând la 34 de victorii consecutive (32 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).
  • Iga a câștigat Grand Slamul de la Paris în 2020, după ce a învins-o în finală pe Sofia Kenin, scor 6-4, 6-1.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.