​Coco Gauff a reușit la Paris cel mai important rezultat de până acum al carierei, americanca de 18 ani calificându-se în finala de la Roland Garros. Favorită 18, Gauff a trecut de Martina Trevisan (59 WTA).

Coco GauffFoto: Victor Joly/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gauff a învins-o pe Trevisan în două seturi, scor 6-3, 6-1, după un meci care a durat o oră și 28 de minute.

Aflate în premieră într-o semifinală de Grand Slam, Coco și Martina au comis destul erori în meciul de vineri, iar în mod surprinzător mai matură în momentele importante a fost americanca, în pofida faptului că este cu 10 ani mai tânără decât italianca.

În marea finală de sâmbătă, Gauff va da însă peste cea mai în formă jucătoare din circuitul mondial, Iga Swiatek. Poloneza a ajuns deja la 34 de victorii consecutive și este mare favorită să-și treacă în CV al doilea titlu de Grand Slam (s-a mai impus la Paris și la ediția din 2020).

De știut:

Până acum, Swiatek și Gauff s-au întâlnit de două ori în circuitul WTA, iar de fiecare dată a câștigat poloneza.

2022, Miami, optimi: 6-3, 6-1 pentru Swiatek

2021, Roma, semifinale: 7-6(3), 6-3 pentru Swiatek

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

  • Lidera WTA a câștigat cinci turnee la rând: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.
  • Swiatek și-a mărit joi seria invincibilității, ea ajungând la 34 de victorii consecutive (32 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).
  • Iga a câștigat Grand Slamul de la Paris în 2020, după ce a învins-o în finală pe Sofia Kenin, scor 6-4, 6-1.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.