Iga Swiatek a ajuns la 34 de victorii consecutive, lidera ierarhiei WTA calificându-se în finala de la Roland Garros după o victorie „scurtă”, scor 6-2, 6-1, cu Daria Kasatkina (20 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul de pe Philippe Chatrier a curs în mare parte într-o singură direcție, Iga fiind prea puternică pentru Daria: partida a durat doar 64 de minute.

Poloneza a avut forță în lovituri, o încredere fantastică în propriile arme, o deplasare de nivel înalt și a stat cât mai aproape de baseline (a dorit în permanență să dicteze ritmul, a lovit mingea din urcare).

De cealaltă parte, Kasatkina a stat mult prea departe de linia de fund pentru a o putea incomoda cu adevărat pe Iga. Rusoaica are un tenis variat, dar joi nu a avut puterea necesară în execuții pentru a o face pe Swiatek să sufere cu adevărat și să aibă dubii.

Lidera mondială a încheiat partida cu 22 de lovituri câștigătoare (10 ale adversarei), 13 erori neforțate (24 ale rusoaicei), 79% din puncte câștigate cu primul serviciu (44% pentru Kasatkina) și 58% din puncte cu al doilea (doar 21% pentru Daria).

În vârstă de 21 de ani, Iga Swiatek are deja un titlu de Grand Slam în CV: Roland Garros 2020. A câștigat 183 de meciuri în carieră și a pierdut în 49 de rânduri. A adunat doar din premiile din tenis $8.929.786.

De știut:

Ultima înfrângere suferită de Iga Swiatek în circuitul WTA avut loc la turneul de la Dubai: 6-4, 1-6, 6-7(4) cu Jelena Ostapenko, pe 16 februarie 2022.

A doua semifinală le va aduce față-n față pe Coco Gauff (23 WTA) și Martina Trevisan (59 WTA).

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

  • Lidera WTA a câștigat cinci turnee la rând: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.
  • Swiatek și-a mărit joi seria invincibilității, ea ajungând la 34 de victorii consecutive (32 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).
  • Iga a câștigat Grand Slamul de la Paris în 2020, după ce a învins-o în finală pe Sofia Kenin, scor 6-4, 6-1.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.