Rafael Nadal a reușit să atingă un nivel incredibil de joc contra lui Novak Djokovic, spaniolul trecând de sârb după un meci spectaculos de patru ore și 12 minute. Ajuns în semifinalele de la Roland Garros, Rafa a vorbit și despre mult mediatizatul subiect al GOAT-ului din tenisul masculin (cel mai bun jucător din toate timpurile).

Rafael NadalFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nadal crede că el, Federer și Djokovic sunt la același nivel

Nadal a câștigat în patru seturi, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4), meciul epic cu Djokovic de pe Philippe Chatrier, iar la conferința de presă a făcut referire și la GOAT-ul din tenis.

„Desigur că există mereu o discuție despre jucătorul care va încheia cariera cu mai multe Grand Slamuri sau care este cel mai bun din istorie. Din punctul meu de vedere nu contează atât de mult.

Noi ne-am îndeplinit visele, facem istorie în acest sport pentru că am făcut lucruri care nu s-au mai întâmplat înainte.

Deci, din punctul meu de vedere nu contează prea mult care jucător va termina cu mai multe turnee majore sau care va fi în opinia unuia sau altuia cel mai bun din istorie.

Din punctul meu de vedere, nivelul nostru de joc este egal (Federer, Nadal, Djokovic). Nu este o diferență prea mare, așa că nu contează” - Rafael Nadal.

VIDEO Rafael Nadal și Novak Djokovic, reprezentație de tenis la Paris - Ibericul, în semifinalele de la Roland Garros

De știut:

  • Confruntarea dintre Rafa și Nole de pe Philippe Chatrier s-a terminat la ora locală 01:15 (02:15 în România).
  • Aceasta a fost victoria cu numărul 110 a lui Rafael Nadal pe zgura de la Roland Garros. Ibericul a pierdut doar trei meciuri.
  • În urma meciului de miercuri, sârbul conduce cu 30-29 în meciurile directe cu ibericul. Totuși, Nadal a câștigat 8 confruntări la Roland Garros, în timp ce Djokovic s-a impus doar în 2.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

Ibericul are un avantaj de un Grand Slam în ierarhia în care BIG 3 face legea. Nadal are 21 de turnee majore, iar Roger Federer și Novak Djokovic îl urmează, fiecare având câte 20.

1 Rafael Nadal 21

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.