​Este o zi importantă pentru ediția din 2022 a Roland Garrosului. La Paris, pe zgura de pe Philippe Chatrier vor avea loc două meciuri din care, conform specialiștilor, se va alege viitorul compion de la Porte d'Auteuil.

HotNews.roFoto: Hotnews

Carlos Alcaraz - Alexander Zverev

Ziua va fi deschisă de Carlos Alcaraz și Alexander Zverev. Ibericul este fără îndoială jucătorul momentului în tenisul masculin, în timp ce germanul nu trebuie desconsiderat sub nicio formă.

Carlos este văzut mare favorit, cu atât mai mult cu cât cei doi s-au întâlnit în finala de la Madrid, iar Alcaraz s-a impus de-o manieră categorică (pe drumul spre ultimul act trecuse și de titanii Nadal și Djokovic).

Va fi însă un alt meci, un alt format (3 din 5) și o altă suprafață (chiar dacă este tot zgură, condițiile de la Madrid nu se compară cu cele de la Paris).

Zverev păstrează încă avantaj în meciurile directe cu Alcaraz, scor 2-1, dar trebuie precizat că victoriile neamțului au venit în 2021, atunci când Carlitos era doar o „speranță” (acum este deja o certitudine).

Novak Djokovic - Rafael Nadal

Este meciul care nu mai are nevoie de nicio reclamă - cea mai mare rivalitate din istoria tenisului la nivel de meciuri jucate. În plus, rezultatele celor doi vorbesc de la sine despre importanța unei asemenea partide.

Da, Nadal joacă în „sufrageria” de pe Philippe Chatrier, dar în acest sezon a ratat meciuri importante pe zgură, iar ritmul de joc este totuși departe de așteptări.

În plus, accidentarea de la picior i-ar putea influența oricând în rău evoluția, iar împotriva unui „robot” precum Nole este nevoie să fii la 100% din toate punctele de vedere pentru a putea sta aproape de el în dispută.

Djokerul are moralul necesar pentru a aborda cu încredere meciul cu marele său rival: și-a găsit ritmul, este agresiv și inspirat, iar ultimul meci direct de la Paris este cu siguranță proaspăt în memoria sârbului.

Nole a trecut categoric de Rafa în semifinalele din 2021 de la Roland Garros, sârbul fiind de altfel singurul jucător care se poate lăuda că l-a învins de două ori pe iberic pe zgura pariziană (2015, 2021).

Nu mai vorbim despre mult mediatizata oră de start a meciului: se va juca noaptea, de la 21:45 (ora României), iar condițiile vor fi mai aproape de ceea ce-și dorește sârbul decât de ce și-ar fi imaginat ibericul (o dispută pe soare, o temperatură ridicată și o minge care să sară suficient de mult sub topspinul de forehand al lui Rafa).

De-a lungul timpului, Djokovic și Nadal s-au întâlnit de 58 de ori, scorul fiindu-i favorabil sârbului: 30-28.

Pe zgura de la Paris au avut loc nouă meciuri, Rafa conducându cu 7-2. Djokerul s-a impus însă la ultimul meci direct de la Roland Garros: în semifinalele din 2021.

Prima victorie a sârbului contra ibericului în Capitala Franței a venit la ediția din 2015, atunci când Rafa a fost învins clar chiar de ziua sa.

Programul zilei de marți de la Roland Garros: Djokovic, Nadal, Alcaraz și Zverev, în acțiune

Alexander Zverev - Carlos Alcaraz (de la ora 16:00)

Novak Djokovic - Rafael Nadal (nu înainte de 21:45)

*Meciurile pot fi urmărite în direct pe Eurosport, iar Djokovic vs Nadal va fi LiveScore pe HotNews.ro.

Djokovic vs Nadal, spectacol garantat