Andy Murray, dublu campion la Wimbledon, este de părere că decizia ATP și WTA de a nu acorda puncte participanților la All England Club, ca urmare a interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus la acest Grand Slam, este fără sens.

Andy MurrayFoto: David Barak / Zuma Press / Profimedia

ATP și WTA au anunţat săptămâna trecută că nu vor acorda puncte la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

Organizatorii de la All England Club vor avea astfel de suferit după ce nu au permis participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus la ediția din 2022.​

Rusul Daniil Medvedev, categoric în privința deciziei ATP de a nu acorda puncte participanților la Wimbledon 2022

Andy Murray critică decizia ATP de a nu acorda puncte participanților la Wimbledon 2022

Jucătorul de tenis britanic susține că neacordarea punctelor în clasament nu oprește marii jucători din a evolua la All England Club, astfel că măsura este inutilă, conform Reuters.

„Neacordarea punctelor la Wimbledon nu oprește jucătorii din a evolua la Wimbledon. Prin urmare, decizia ATP nu pare a fi una bună.

Ei iau puncte jucătorilor care oricum vin și evoluează aici. Cred că Wimbledon va continua și nu se va opri din a fi un loc unde se adună cei mai buni jucători de tenis ai planetei.

Nu cred că există nimeni în circuitul ATP care să susțină ce se întâmplă în Ucraina. Am vorbit cu mai mulți jucători ruși. Eu îi compătimesc și îmi dau seama că nu susțin acțiunile Kremlinului” - Andy Murray.

Wimbledon 2022, al treilea Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie.