Iga Swiatek s-a calificat luni în sferturi la Roland Garros: lidera ierarhiei WTA a trecut în trei seturi, scor (5)6-7, 6-0, 6-2, de Qinwen Zheng, sportivă din China care în turul al doilea o elimina pe Simona Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iga a început foarte bine meciul, a condus cu 3-0 și 5-2, dar nu a profitat de cele cinci mingi de set avute și Qinwen a câștigat manșa după ce a revenit de la 5-2 în tiebreak (a câștigat cinci puncte la rând).

Acesta a fost doar al doilea set pierdut de Iga Swiatek în ultimele două luni și jumătate (după cel cedat în fața rusoaicei Liudmila Samsonova, în semifinalele turneului de la Stuttgart).

Swiatek a dat repede uitării prima parte a meciului și a trecut la jocul prin care a reușit să se desprindă în fruntea clasamentului mondial. Sportiva din Polonia a dominat restul partidei (a profitat și de problemele adversarei, aceasta primind îngrijiri medicale în setul secund) și a obținut victoria după două ore și 38 de minute de joc (6-0, 6-2).

Pentru un loc în semifinale, Iga Swiatek se va duela cu Jessica Pegula (11 WTA), după ce americanca a trecut de Irina Begu (63 WTA).

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

  • Lidera WTA a câștigat cinci turnee la rând: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.

  • Swiatek și-a mărit luni seria invincibilității, ea ajungând la 32 de victorii consecutive (29 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).

  • Iga a câștigat Grand Slamul de la Paris în 2020, după ce a învins-o în finală pe Sofia Kenin, scor 6-4, 6-1.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.