Irina Begu a jucat foarte bine la Paris și a ajuns până în optimile turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Chiar dacă a fost învinsă de Jessica Pegula, sportiva noastră va înregistra un salt important în ierarhia mondială.

Irina BeguFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Irina și-a egalat anul acesta cea mai bună performanță din carieră pe zgura din capitala Franței: s-a mai calificat în optimi la ediția din 2016.

În acest moment, Begu se află pe locul 42 în ierarhia WTA LIVE, cu 1.248 de puncte acumulate. Vorbim de un salt de 21 de locuri față de poziția pe care Irina o ocupa la ultimul clasament WTA dat publicității.

Irina mai poate fi depășită doar de Sloane Stephens, dacă finalista ediției din 2018 (a pierdut atunci în fața Simonei Halep) o va învinge pe conaționala Cori Gauff.

De asemenea, Irina Begu va pleca de la Paris cu un cec în valoare de €220.000.

De știut:

  • În vârstă de 31 de ani, Irina Begu s-a aflat cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 22, în august 2016.
  • De-a lungul carierei, Irina a câștigat 445 de partide și a pierdut de 318 ori, iar din premiile din tenis a adunat $6.662.642.
  • România a rămas fără reprezentante pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros: Irina Bara, Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan s-au oprit în runda inaugurală, Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul secund, iar Irina Begu a părăsit competiția în optimi.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.