Organizatorii de la Roland Garros au anunțat programul zilei de marți, 31 mai, una în care va avea loc super meciul dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal.

Rafael NadalFoto: Jean Catuffe/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ibericul a precizat la ultima conferință de presă că și-ar dori ca marele duel cu Novak Djokovic să aibă loc în sesiunea de zi, condițiile de seara nefiind neapărat pe placul spaniolului.

Partida care îi va aduce față în față pe liderul mondial (Djokovic) și pe al cincilea favorit (Nadal) va avea loc în sesiunea de seară de la Paris, nu înainte de ora 21:45 (ora României) - LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

Sârbul este văzut pe bună dreptate mare favorit: are un alt ritm de joc, a arătat o formă foarte bună la Paris, iar condițiile din sesiunea de seară îi convin de minune (mingea nu sare la fel de mult, devine mai grea, iar topspinul lui Rafa nu ar avea de ce să-l mai deranjeze atât de mult).

De cealaltă parte, Nadal nu traversează o perioadă fantastică: a jucat foarte puțin în sezonul de zgură (a absentat de la Monte Carlo și Barcelona, la Madrid a fost eliminat în sferturi de Carlos Alcaraz, iar la Roma în optimi de către Denis Shapovalov).

De-a lungul timpului, Djokovic și Nadal s-au întâlnit de 58 de ori, scorul fiindu-i favorabil sârbului: 30-28.

Pe zgura de la Paris au avut loc nouă meciuri, Rafa conducându cu 7-2. Djokerul s-a impus însă la ultimul meci direct de la Roland Garros: în semifinalele din 2021. Prima victorie a sârbului contra ibericului în Capitala Franței a venit la ediția din 2015, atunci când Rafa a fost învins clar chiar de ziua sa.