Daria Kasatkina a obținut luni calificarea în sferturile de la Roland Garros, rusoaica trecând clar, scor 6-2, 6-2, de italianca Camila Giorgi.

Daria KasatkinaFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Locul 20 mondial, Daria a avut inițiativa, iar tenisul său variat a avut câștig de cauză la capătul unui meci încheiat după o oră și 20 de minute.

După ce a produs una dintre surprizele de pe tabloul feminin de simplu din 2022 și a eliminat-o în turul precedent pe Aryna Sabalenka, Camila Giorgi nu a găsit nivelul de joc care să-i permită să o incomodeze cu adevărat pe Kasatkina.

În sferturi, pentru Daria va urma un meci cu Veronika Kudermetova (favorită 29). Rusoaica a trecut, scor 1-6, 6-3, 6-1, de Madison Keys (favorită 22).

Meciuri care se cunosc din sferturile de la Roland Garros 2022

Martina Trevisan (59 WTA) - Leylah Fernandez (cap de serie 17)

Cori Gauff (cap de serie 18) - Sloane Stephens (64 WTA)

Daria Kasatkina (cap de serie 20) - Veronika Kudermetova (cap de serie 29)

Ultimul sfert de finală va fi cunoscut după partidele Iga Swiatek (1 WTA) - Qinwen Zheng (74 WTA) şi Irina Begu (63 WTA) - Jessica Pegula (cap de serie 11).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.