Irina Begu este singura sportivă din România prezentă în continuare pe tabloul feminin de simplu de la Roland Garros. Ocupantă a locului 63 în lume, Begu va încerca luni să depășească cel mai bun rezultat din carieră de pe zgura pariziană.

Irina BeguFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

În 2016 și la ediția din acest an, Irina a atins faza optimilor. Acum, sportiva noastră speră să treacă la următorul nivel și să acceadă în sferturile de la Porte d'Auteuil.

Irina Begu - Jessica Pegula din optimi va avea loc luni, în jurul orei 16:00

Meciul dintre Irina Begu și Jessica Pegula va fi al treilea al zilei de pe arena Suzanne Lenglen, disputa putând începe undeva în jurul orei 16:00 (ora României). Partida va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

Înainte de meciul Irinei cu Jessica vor avea loc partidele Daria Kasatkina vs Camila Giorgi și Casper Ruud vs Hubert Hurkacz.

În fața ei se va afla Jessica Pegula, sportivă pe care Begu a învins-o la precedentele două întâlniri. Va fi o altă poveste acum, presiunea unui rezultat foarte bun la Grand Slam fiind net superioară meciurilor jucate contra americancei la un turneu de categoria 125K (Indian Wells) și WTA 250 (Melbourne Summer Set).

2022, Melbourne WTA 250: 7-6(6), 6-3 pentru Irina

2020, Indian Wells 125K: 7-5, 6-1 pentru Irina

Irina Begu, salt impresionant în clasamentul WTA după parcursul de la Roland Garros 2022

Prezența în optimile de la Paris îi va asigura Irinei un salt de 22 de locuri în ierarhia mondială, ea fiind sigură acum cel puțin de ocuparea poziției 41 în clasamentul WTA.

Lucrurile s-ar putea schimba în cazul unei calificări în sferturi: ar urca pe locul 30. Reamintim că Begu s-a aflat cel mai sus în ierarhie pe 22, în august 2016.

  • Irina Begu este singura reprezentantă a României care a ajuns în turul patru de la Roland Garros: Irina Bara, Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan s-au oprit în runda inaugurală, iar Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul secund.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

S-ar putea să te intereseze și: