Irina Begu este singura reprezentantă a României rămasă pe tabloul principal de simplu de la Roland Garros 2022, sportiva noastră calificându-se în optimi pe zgura pariziană.

Irina BeguFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Irina și-a egalat astfel cea mai bună performanță din carieră de la Grand Slamul de la Paris: s-a mai calificat în optimi la ediția din 2016.

În acest moment, Begu se află pe locul 41 în ierarhia WTA LIVE, cu 1.248 de puncte acumulate după ce a ajuns în cea de-a doua săptămână de concurs de la Paris.

Vorbim de un salt de 22 de locuri față de poziția pe care Irina o ocupa la ultimul clasament WTA dat publicității.

Pentru un loc în sferturi, Begu se va lupta cu Jessica Pegula, a 11-a favorită de la Roland Garros (meciul va avea loc în cursul zilei de luni și va fi LiveText pe HotNews.ro).

Begu și Pegula s-au întâlnit de două ori de-a lungul timpului, iar de fiecare dată a câștigat sportiva noastră.

2022, Melbourne WTA 250: 7-6(6), 6-3

2020, Indian Wells 125K: 7-5, 6-1

O eventuală calificare în sferturi i-ar aduce Irinei încă un salt în ierarhia mondială, ea putând ajunge pe locul 30 (1.438 de puncte ar acumula la o eventuală nouă calificare).

În vârstă de 31 de ani, Irina Begu s-a aflat cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 22, în august 2016.

De-a lungul carierei, Irina a câștigat 442 de partide și a pierdut de 317 ori, iar din premiile din tenis a adunat $6.425.462.

De știut:

  • Cel mai bun rezultat al Irinei la Paris a fost calificarea în optimi la ediția din 2016.
  • Irina Begu este singura reprezentantă a României care a ajuns în turul patru de la Roland Garros: Irina Bara, Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan s-au oprit în runda inaugurală, iar Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul secund.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

S-ar putea să te intereseze și: