Irina Begu este calificată în optimile de la Roland Garros, sportiva noastră egalându-și cea mai bună performanță de pe zgura pariziană. Locul 63 în ierarhia mondială, Irina a aflat numele adversarei cu care va lupta pentru un loc printre cele mai bune opt jucătoare de la al doilea Grand Slam al anului.

Irina BeguFoto: Mark Brown / Getty images / Profimedia

Irina Begu, meci cu Jessica Pegula în optimile de la Roland Garros

Jessica Pegula (favorită 11) a trecut, scor 6-1, 7-6(2), de Tamara Zidansek (25 WTA) la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute.

Begu și Pegula s-au întâlnit de două ori de-a lungul timpului, iar de fiecare dată a câștigat sportiva noastră.

2022, Melbourne WTA 250: 7-6(6), 6-3

2020, Indian Wells 125K: 7-5, 6-1

De știut:

  • Cel mai bun rezultat al Irinei la Paris a fost calificarea în optimi la ediția din 2016 (performanță egalată în acest an).
  • Irina Begu este singura reprezentantă a României care a ajuns în turul trei de la Roland Garros: Irina Bara, Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan s-au oprit în runda inaugurală, iar Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul secund.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

S-ar putea să te intereseze și: