Iga Swiatek este în optimi la Roland Garros, lidera ierarhiei WTA trecând de Danka Kovinic (locul 95 mondial), scor 6-3, 7-5.

Iga SwiatekFoto: Jean Catuffe/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

După un prim set în care au fost în total trei breakuri (două reușite de poloneză), Iga a avut câștig de cauză cu 6-3.

A doua manșă s-a complicat surprinzător de la scorul de 4-1 în favoarea liderei mondiale: Kovinic a echilibrat jocul și a legat o serie de patru gameuri la rând - Danka a ajuns să conducă cu 5-4.

Scorul de pe tabelă a trezit-o rapid din letargie pe Iga, iar poloneza s-a impus cu 7-5. Partida de pe Philippe Chatrier a durat o oră și 30 de minute.

Nu se poate vorbi neapărat de un meci slab făcut de Swiatek, dar ziua pe care a prins-o poloneza a fost departe de standardele cu care ne-a obișnuit în ultimele luni (nu a mai dominat de-o manieră categorică).

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

  • Lidera WTA a câștigat cinci turnee la rând: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.
  • Swiatek și-a mărit sâmbătă seria invincibilității, ea ajungând la 31 de victorii consecutive (29 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).
  • Iga a câștigat Grand Slamul de la Paris în 2020, după ce a învins-o în finală pe Sofia Kenin, scor 6-4, 6-1.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.