Simona Halep și Patrick Mouratoglou au anunțat la începutul lunii aprilie că vor lucra împreuna, dar rezultatele înregistrate de româncă la turneele de la Madrid, Roma și Roland Garros au lăsat de dorit. După înfrângerea suferită de fosta lideră mondială în turul doi al Grand Slamului parizian, antrenorul francez a postat un mesaj pe rețelele de socializare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Patrick Mouratoglou, vinovat pentru rezultatele slabe ale Simonei Halep

Tehnicianul cu origini grecești le-a cerut scuze fanilor Simonei și a afirmat că doar el este responsabil pentru eliminările premature suferite de sportiva din România.

„Am fost întotdeauna mândru de succesele mele cu jucătorii mei, dar trebuie să recunosc și când nu fac o treabă suficient de bună.

Rezultatele pe care le-am avut în ultima lună la Madrid, Roma și Roland Garros sunt insuficiente pentru cineva de calibrul Simonei Halep și îmi asum întreaga responsabilitate pentru ele.

Este pe deplin dedicată, motivată, dă totul la fiecare minge. Este o campioană - palmaresul ei vorbește de la sine.

Mă aștept la mult mai mult de la mine și vreau să-mi cer scuze fanilor ei, care au susținut-o întotdeauna” - Patrick Mouratoglou.

Simona Halep, rezultatele înregistrate de la începutul colaborării cu Patrick Mouratoglou

Sub îndrumarea lui Mouratoglou, Halep a obținut 5 victorii și a pierdut 3 meciuri.

Madrid - Sferturi de finală

Roma - Turul al doilea

Roland Garros - Turul al doilea.

De știut:

  • Pentru prezența în turul al doilea, Simona Halep va primi € 84.000 și 70 de puncte. Românca se află pe locul 18 în clasamentul WTA Live.
  • Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2018 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2017. În 2021, Halep nu a participat la Grand Slamul de la Paris, ea fiind accidentată. În 2020, Simona a părăsit turneul în optimi, învinsă fiind de Iga Swiatek (6-1, 6-2).
  • România mai are o singură reprezentantă pe tabloul de simplu de la Roland Garros 2022: Irina Begu s-a calificat joi în turul al treilea, după ce a învins-o pe Ekaterina Alexandrova la capătul unui meci „cu cântec”.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.