Simona Halep și Patrick Mouratoglou se află la primul turneu de Grand Slam împreună, iar colaborarea dintre cei doi a fost analizată de specialiștii în tenis. Barbara Schett, Tim Henman și Mats Wilander au vorbit despre îmbunătățirile pe care le poate aduce antrenorul francez în jocul fostei lidere WTA și s-au declarat încântați de spiritul de luptă al româncei.

Simona Halep si Patrick MouratoglouFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep și calitățile care o fac să fie o mare jucătoare

Simona a avut parte de un debut greoi la Roland Garros, dar a reușit să se impună în fața Nastasjei Schunk datorită experienței net superioare. Chiar dacă jocul româncei a suferit la mai multe capitole, Schett, Henman și Wilander au scos în evidență faptul că Halep poate oricând să revină într-un meci.

„Simona Halep nu trebuie niciodată subestimată. Poate că nu a câștigat foarte multe meciuri și poate că nu a ajuns la Roland Garros cu multă încredere, dar nu poate fi scoasă din calcule pentru victoria finală. A câștigat aici, a arătat în primul tur că e în stare să întoarcă un meci în favoarea sa chiar și când e într-o situație mai puțin confortabilă. S-a regrupat și experiența și-a spus cuvântul” - Barbara Schett.

​„Iubesc spiritul Simonei Halep, este un competitor feroce. În primul tur, a avut probleme în setul doi, nu a fost la cel mai bun nivel, asta poate și din cauza condițiilor: frig, mingi grele. Dar a arătat cât e de luptătoare în setul 3, când a revenit în meci și nu i-a dat vreo șansă adversarei. Asta fac jucătoarele mari: și când nu joacă cel mai bun tenis al lor, găsesc o cale să câștige și asta s-a întâmplat cu Simona” -Tim Henman.

„Observ o diferență în jocul Simonei Halep cu fiecare an care trece. Încearcă să fie puțin mai agresivă și aceasta este evoluția naturală a majorității jucătoarelor de tenis, mai ales când au câștigat câteva turnee de Grand Slam” - Mats Wilander.

Colaborarea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou, analizată de specialiști

Patrick Mouratoglou a devenit la începutul lunii aprilie antrenorul Simonei Halep, iar cei trei specialiști consideră că fosta lideră WTA poate obține din nou rezultate importante sub îndrumarea francezului.

„Când Simona Halep e în misiune, când e în starea mentală potrivită, nu greșește mult și aleargă după fiecare punct. Dar ce iubesc la ea cel mai mult e că ne arată că se bucură să joace tenis din nou. Cred că Patrick Mouratoglou a reaprins această flacără și i-a dat imboldul necesar pentru a se bucura de fiecare clipă petrecută pe teren.

Nu le poți compara pe Serena Williams și pe Simona Halep ca jucătoare. Serena avea un serviciu uriaș, încerca să țină punctele cât mai scurte, în timp ce Simona e opusul: își construiește fiecare punct atent, adoră raliurile. Ea nu e înaltă, nu se poate folosi prea mult de avantajul serviciului. Nu cred că Patrick poate schimba aceste lucruri. Aici stă calitatea unui antrenor, să se muleze pe punctele forte ale jucătorului, să se adapteze pe stilul Simonei și să obțină maximum din calitățile ei. Nu o vom vedea pe Halep jucând ca Serena, asta e sigur, dar sunt convinsă că Mouratoglou va aduce în față principalele calități ale româncei” - Barbara Schett.

„Mouratoglou aduce un aer proaspăt. Sigur, vorbim de o jucătoare care e de ani de zile la cel mai înalt nivel, a câștigat multe titluri importante, dar cred că această colaborare va fi benefică. Patrick nu va încerca să reinventeze roata cu Simona, dar cred că poate să îi transmită anumite mesaje într-o manieră diferită decât a fost obișnuită până acum. O nouă voce îți poate da o mai mare motivație. Când un jucător înaintează în vârstă, e necesar să aibă un astfel de aer proaspăt” - Tim Henman.

„Prin ajutorul lui Patrick Mouratoglou, Simona Halep va avea mai multă încredere, pentru că el a lucrat atât de mult cu Serena și a ajutat-o în acest sens. Dar, pe de altă parte, Darren Cahill este unul dintre cei mai buni antrenori din toate timpurile. Cred totuși că Simona Halep este pe mâini bune, dar va depinde de ea să implementeze acele schimbări de agresivitate în meciuri” - Mats Wilander.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Roland Garros 2022

Turul I: 6-4, 1-6, 6-1 vs Nastasja Schunk

Turul II: Qinwen Zheng

Turul III: Jelena Ostapenko / Alize Cornet

Optimi: Iga Swiatek

Sferturi: Jessica Pegula

Semifinale: Paula Badosa / Aryna Sabalenka / Danielle Collins / Elena Rybakina

Finala: Maria Sakkari / Belinda Bencic.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.