Condusă cu 2-0 în setul decisiv al meciului cu Ekaterina Alexandrova, Irina Begu a dat cu racheta de pământ, iar aceasta a sărit în tribună și a lovit un copil (gestul nu a fost unul violent). Românca a scăpat doar cu un avertisment, a revenit spectaculos și a obținut calificarea în turul al treilea de la Roland Garros: (3)6-7, 6-3, 6-4, după două ore și 35 de minute de joc.

Irina Begu, aproape de descalificare dupa ce a lovit un copil cu racheta la Roland GarrosFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • În runda următoare, Irina Begu se va duela cu Leolia Jeanjean (227 WTA), după ce sportiva din Franța a furnizat surpriza zilei eliminând-o pe Karolina Pliskova.
  • Irina Begu și Ekaterina Alexandrova s-au întâlnit de patru ori, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată.
  • Prin calificarea în turul al treilea de la Roland Garros, Begu și-a asigurat un premiu în valoare de 125.800 de euro şi 130 de puncte în clasamentul WTA.

Irina Begu, la un pas de descalificarea de la Roland Garros

*sursă video: Eurosport

Imediat după meci, Irina Begu s-a dus la copilul pe care l-a lovit şi a făcut o fotografie cu acesta.

Desfășurarea meciului Irina Begu - Ekaterina Alexandrova (3)6-7, 6-3, 6-4

Setul III

Ambele jucătoare își pierd serviciul, Irina rămâne aproape. Begu egalează din nou, după un game foarte disputat. Irina câștigă câteva schimburi spectaculoase și va servi pentru câștigarea partidei. Irina rămâne concentrată sub presiune și obține calificarea în turul următor.

Begu obține trei mingi consecutive de break și revine în set după ce o câștigă pe ultima (1-2). Irina revine de la 0-30 și egalează situația pe tabelă. Urmează un game alb pentru Alexandrova (2-3).

Irina dă cu racheta de pământ și aceasta lovește o persoană din tribune. După câteva minute de întrerupere, supervizorul a hotărât că meciul va continua. Nemulțumită, Alexandrova cere explicații, dar Begu scapă doar cu un avertisment.

După un game de serviciu câștigat la 0, Alexandrova fructifică a treia minge de break și se desprinde (0-2).

Setul II

Irina rezistă într-un game dificil de serviciu și mai are nevoie de un singur game pentru a împinge confruntarea în decisiv. Ekaterina reduce din diferență, dar sportiva noastră își adjudecă până la urmă manșa (6-3).

Setul începe din nou echilibrat, dar Irina este prima care se impune la retur (3-1). Begu își confirmă avantajul, dar Ekaterina nu o lasă să se îndepărteze prea mult (4-2).

Setul I

Begu ratează o minge de break și Alexandrova trece pentru prima oară în față. Irina egalează, vom avea tiebreak. Rusoaica se desprinde rapid și Irina nu o mai poate prinde din urmă - set pentru Ekaterina: 7-6(3).

Irina rezistă într-un game dificil, salvează două mingi de break și se apropie de câștigarea primului set (4-2). După câteva gameuri în care ambele jucătoare au servit bine, Alexandrova forțează la retur și egalează la ultima strigare (5-5).

Un game mai bun al rusoaicei, care nu o lasă pe Begu să se desprindă. Cele două jucătoare au făcut reglajele necesare la serviciu și merg cap la cap (3-2).

Alexandrova servește prima, dar nu o face foarte bine. Sportiva noastră profită de câteva erori ale adversarei și face breakul. Schimburile sunt lungi, Irina este mai precisă și își confirmă avantajul (2-0).

În runda inaugurală, Begu a trecut de Jasmine Paolini (55 WTA), scor 4-6, 6-1, 7-6(5).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.