Carlos Alcaraz, jucător în vârstă de 19 ani care a uimit lumea tenisului în acest an și este văzut de specialiști drept viitor lider al clasamentului mondial, s-a calificat în turul trei de la Roland Garros după ce a obținut o victorie dramatică în fața compatriotului său mult mai experimentat Albert Ramos-Vinolas (44 ATP).

Carlos AlcarazFoto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos (favorit 6) a câștigat fără emoții primul set (6-1) și părea să se îndrepte spre o victorie lejeră, însă au urmat patru seturi foarte echilibrate.

Ramos-Vinolas (34 de ani) a trecut la conducerea partidei după ce a câștigat următoarele manșe [7-6(7), 7-5)] și a ratat o minge de meci în momentul în care servea la 5-4 în setul al patrulea. Alcaraz a făcut rebreak și a împins confruntarea în set decisiv după ce a fructificat a patra minge de set: 7-6(2).

Albert a condus cu 3-0 în setul al cincilea, Carlos a revenit și a câștigat patru gameuri la rând, dar și-a mai pierdut o dată serviciul (4-4). A urmat un game foarte bun de retur pentru jucătorul momentului în circuitul ATP și Alcaraz a închis partida cu un game de serviciu câștigat la 0.

Patru ore și 34 de minute a durat meciul de pe arena Simonne-Mathieu.

În runda următoare de la Roland Garros, Carlos Alcaraz va juca împotriva învingătorului partidei dintre americanul Sebastian Korda (30 ATP) și francezul Richard Gasquet (70 ATP).