Daria Saville (Gavrilova), fostă ocupantă a locului 20 WTA, susține că nu se mai poate întoarce în Rusia, acolo unde locuiesc părinții ei, după ce l-a criticat pe Vladimir Putin pentru războiul început în Ucraina.

Daria GavrilovaFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Războiul din Ucraina, ziua 91. Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Saville, în vârstă de 28 ani, s-a îmbrăcat în galben şi albastru, culorile Ucrainei, în luna martie la Indian Wells, şi l-a îndemnat pe Vladimir Putin să oprească războiul.

Totodată, ea a cerut într-o postare pe reţelele de socializare ca armata rusă să se întoarcă acasă.

Jucătoarea australiancă, ai cărei părinţi trăiesc la Moscova (unde s-a născut și ea), a reprezentat Rusia în tenis până când a emigrat, în urmă cu şapte ani.

Ea a concurat sub numele de Gavrilova până când s-a căsătorit cu jucătorul de tenis australian Luke Saville, în 2021, conform Agerpres.

Daria Saville Gavrilova și consecințele criticării acțiunilor lui Vladimir Putin

„Nu mă mai pot întoarce cu adevărat în Rusia. Asta este clar.

Cu siguranţă că îi susţin pe jucătorii ucraineni. Imaginează-ţi să nu ai o casă unde să locuiești.

(n.r. cu privire la decizia Wimbledon de a interzice sportivii din Rusia și Belarus) Este o zonă gri pentru mine. Am prea mulţi prieteni în Rusia.

Daria Kasatkina este una dintre cele mai bune prietene ale mele. Vreau ca ea să joace, dar înţeleg şi decizia.

Încă îi tratez pe toţi la fel. Nu schimb modul în care tratez oamenii şi nimic nu s-a schimbat pentru mine. Se întâmplă lucruri mai rele decât să nu joci la Wimbledon" - Daria Saville Gavrilova.