Înainte de startul ediției din 2022 a turneului de la Roland Garros, Simona Halep era văzută drept a doua favorită la câștigarea trofeului, după incredibila Iga Swiatek.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, victorie cu emoții contra jucătoarei Nastasja Schunk

După victoria chinuită obținută în primul tur contra unei adversare care a ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser (Nastasja Schunk - 165 WTA), cota Simonei la un triumf pe Philippe Chatrier s-a prăbușit.

Înainte de startul întrecerii de la Paris, Simona Halep avea o cotă undeva în jurul lui 8/9 la câștigarea competiției, acum ea este creditată cu 22/23.

În acest moment, eleva lui Patrick Mouratoglou este cotată la fel precum Amanda Anisimova și Paula Badosa. Urmează în ierarhie Maria Sakkari (26) și Coco Gauff (33).

Iga Swiatek este preferata tuturor specialiștilor, poloneza fiind văzută favorită clară la câștigarea Grand Slamului de la Roland Garros (cotă undeva sub 2).

Pentru Halep urmează un meci cu chinezoaica Qinwen Zheng (74 WTA), iar mai departe ar putea da peste Jelena Ostapenko (turul al treilea).

De asemenea, pe drumul virtual al Simonei spre faze superioare se află Iga Swiatek - posibil duel de foc cu poloneza în optimile de la Paris.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.