Irina Begu (63 WTA) a reușit să se califice marți în turul al doilea de la Roland Garros, sportiva noastră trecând după un meci intens de Jasmine Paolini, ocupanta locului 55 mondial. A fost 4-6, 6-1, 7-6(10-5) pentru sportiva noastră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul a început luni, dar a fost mutat pentru ziua de marți din cauza ploii de la Paris. La acel moment, scorul la seturi era egal, 1-1, iar Irina conducea cu 1-0 în decisiv.

După un prim set câștigat de Paolini (6-4), Begu a reușit să revină și să se impună clar în al doilea, scor 6-1.

Decisivul jucat marți a fost unul plin de breakuri: un total de 4. Cele două sportive au avut nevoie de un super tiebreak (prima la zece) pentru a putea fi despărțite (de menționat faptul că Irina a fost condusă cu 5-3 la gameuri, dar a reușit să revină pe tabelă).

Din fericire, Irina a fost mai inspirată în finalul unui meci intens, iar super tiebreakul i-a revenit cu 10-5. Partida a durat două ore și nouă minute.

De știut:

  • Pentru calificarea în turul al doilea, Irina Begu va primi € 84.000 și 70 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În următorul meci, Irina Begu va da peste Ekaterina Alexandrova (cap de serie 30 la Paris).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

Roland Garros 2022, devorator de favorite - Patru nume mari au plecat deja de la Paris din primul tur