Karolina Pliskova s-a calificat marți în turul al doilea de la Roland Garros după ce reușit să revină de la 0-1 la seturi și break pentru adversară în a doua manșă. Favorită opt, jucătoarea din Cehia a trecut de Tessah Andrianjafitrimo (141 WTA, beneficiară a unui wild card).

Karolina PliskovaFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciul nu a început deloc bine pentru semifinalista de la Paris din 2017: Pliskova a fost la un moment dat condusă cu 1-0 la seturi, iar adversara a avut break și al doilea set.

Karolina a reușit să oprească la timp căderea: nu a mai greșit la fel de mult, a servit mai bine și s-a folosit din plin de bogata experiență acumulată la nivel înalt.

A opta favorită de la Roland Garros a întors soarta partidei și a avut câștig de cauză în trei seturi, scor 2-6, 6-3, 6-1. Meciul a durat două ore și patru minute.

În turul al doilea, Karolina Pliskova va da peste Leolia Jeanjean (227 WTA - Franța).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

Roland Garros 2022, devorator de favorite - Patru nume mari au plecat deja de la Paris din primul tur