​Simona Halep se află la Roland Garros, acolo unde încearcă să meargă cât mai departe pe tabloul feminin de simplu de la Paris. Patrick Mouratoglou a oferit detalii interesante pentru gsp.ro din interiorul colaborării cu sportiva noastră, antrenorul francez vorbind inclusiv despre parteneriatul pe care fosta lideră WTA l-a avut cu Darren Cahill.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mouratoglou și tactica ideală pentru revenirea Simonei Halep în topul WTA

Antrenorul francez este de părere, printre altele, că tactica care dă cele mai bune rezultate în cazul Simonei Halep este aceea în care sportiva noastră stă cât mai aproape de linia de fund (baseline) și taie unghiurile cu loviturile sale.

„Simona are ochi grozavi, vede repede, reacționează repede, se deplasează repede. Este, de asemenea, foarte consistentă fiindcă toată viața ei a fost concentrată, profesionistă și și-a dezvoltat această calitate. Când a jucat la cel mai bun nivel al ei, a făcut-o stând aproape de linia de fund, tăind unghiurile” - Patrick Mouratoglou, pentru gsp.ro.

De altfel, Simona a reușit cele mai bune rezultate ale carierei atunci când a încercat să stea cât mai aproape de baseline, să ia mingea din urcare și să fie ea cea care conduce punctele (Australian Open 2018 - a ajuns în finală, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 - a câștigat titlurile).

Mouratoglou nu vrea să-i schimbe jocul Simonei Halep

În continuarea discursului său, Patrick Mouratoglou spune că fiecare jucător este unic și că există o tactică menită să funcționeze pentru fiecare în parte. Nu există o metodă universală de antrenament.

„Nu vreau să-i schimb jocul. Simona a avut un succes uriaș cu stilul ei propriu. Facem însă unele ajustări. Scopul meu este să o fac să fie conștientă de atuurile pe care le are și să le folosească în cel mai bun mod posibil pentru a avea succes. Aș fi făcut același lucru și când era mai tânără. Aș fi avut ținta de a scoate maximum din marile ei calități” - Patrick Mouratoglou.

Mouratoglou: Simona trebuie să aibă în minte lucrurile simple

Tehnicianul francez folosește mult analiza video, având un departament special care se ocupă de acest lucru în cadrul academiei de tenis pe care o deține.

„Folosesc analiza video mult, la fel ca statisticile. Am creat o companie, Mouratoglou Analytics, care oferă analize statistice detaliate ce ajută la dezvoltarea jucătorilor, dar și la studierea și învingerea adversarilor.

Felul în care operez cu Simona este însă adaptat la Simona. Primesc sute de informații și decid ce să îi spun și ce nu. Vreau să aibă mereu în minte lucruri simple pe care să le execute” - Patrick Mouratoglou.

Despre relația de prietenie pe care Simona Halep o are în continuare cu Darren Cahill

Simona și Darren nu mai colaborează din prima parte a toamnei lui 2021, dar cei doi au rămas prieteni apropiați. Patrick Mouratoglou spune că acest lucru este unul formidabil și că munca prestată de Halep și Cahill a fost una fantastică.

„Ei au avut mult succes împreună. Mi se pare ceva grozav că au păstrat o relație bună. Este ceva destul de rar în această lume și spune mult despre personalitățile lor. Sunt oameni buni. Văd acest lucru ca pe o chestiune super pozitivă. Îmi place mult Darren”, a concluzionat Mouratoglou.

În al treilea meci al zilei de marți de pe Arena Simonne-Mathieu, Simona Halep o va întâlni pe Nastasja Schunk (Germania, 165 WTA, lucky loser). Partida va începe undeva în jurul orei 16:00 și va fi LiveText pe HotNews.ro.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Roland Garros 2022

Turul I: Nastasja Schunk

Turul II: Qinwen Zheng

Turul III: Jelena Ostapenko / Alize Cornet

Optimi: Iga Swiatek / Liudmila Samsonova

Sferturi: Karolina Pliskova / Jessica Pegula

Semifinale: Paula Badosa / Aryna Sabalenka / Danielle Collins / Elena Rybakina

Finala: Maria Sakkari / Emma Răducanu / Belinda Bencic.